Sportberichten


Plaatsing  
 
07-06-2012  

Almelose Ruiterdagen hippisch fenomeen


2,5 ha 'Allweather' bodem betekent dat het hippische evenement sportief gezien altijd kan doorgaan. Van 's morgens 08.30 uur tot 's avonds 22.00 uur non stop paardensport gedurende 10 dagen.
 

ALMELO - Van 15 t/m 24 juni a.s. vindt alweer de 46ste editie van de Almelose Ruiterdagen plaats. Tien dagen lang paardensport - springen en dressuur - op hoog niveau en daarnaast veel gezelligheid op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo. Een indrukwekkend evenement dat met ruim 11.000 starts door 780 ponycombinaties en ruim 1300 paardencombinaties één van de grootste hippische evenementen in Europa is. Een evenement dat u zeker niet mag missen!

Programma
Het ponyconcours is dit jaar van 15 t/m 17 juni en het paardenconcours van 18 t/m 24 juni. Daarnaast is er ook een gevarieerd randprogramma voor jong en oud. Traditioneel wordt op de laatste vrijdagavond het Ruiterbal gehouden met een geweldige showband en voor de jeugd is er op zaterdagavond 16 juni een spetterende feestavond met playbackshow.
Spectaculair zijn de slotonderdelen op beide zondagen zowel bij de pony’s als bij de paarden: de Trial Jumping Almelo, een derby over een extra lang parcours met wallen en sloot en hindernissen met natuurlijke uitstraling. Landelijk gezien een zwaar parcours waar springruiters het tegen elkaar opnemen en uiterste concentratie wordt gevraagd van ruiter en paard. Op de zaterdagavond voorafgaand van de laatste zondag op 24 juni een zware springklasse om de Grote Prijs van Almelo met toppers van naam maar waarvan de paarden nog in staat zijn een Trail te rijden. Vermeldingswaard ook de finale dressuur Z2, een Kür op Muziek die daarna bij kunstlicht wordt verreden.

Landelijke allure
Uit onderzoek van de gemeente Almelo blijkt dat het waarderingscijfer voor de Ruiterdagen hoog ligt: gemiddeld wordt een 7,8 gegeven. Door nu ook de ZZl dressuur toe te voegen aan de landelijke wedstrijden, heeft de organisatie ook in de dressuur een kwaliteitsslag weten te maken. Tevens is het evenement publieksvriendelijk omdat er geen entree wordt geheven en er redelijke consumptieprijzen worden gevraagd. Het aantal bezoekers gedurende de 10 dagen van ruitersport is de laatste jaren de 25.000 inmiddels ruim gepasseerd. Reden genoeg om dit jaar ook eens een kijkje te nemen op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo!


Kijk voor het volledige programma op:
www.almelose-ruiterdagen.nl 

Fotoreportage: 2 foto's
 

Archief
Terug naar vorige pagina