Sportberichten


Plaatsing  
 
20-05-2012  

Geertsma oppermachtig in 5e Noabers Ranking

 

ALMELO – Café Het Zuiden was vrijdag jl. het decor van de vijfde avond van de Noabers Ranking 2012. De opkomst was met 37 deelnemers wederom prima.

Aan het eind van de avond ging de finale tussen Raymond Hoevenberg en Lesley Geertsma. De weg van Hoevenberg ging via Jeroen Geerdink, Rhandy Drees en Jerry Stuiver. En Geertsma zette achtereenvolgens Mark Meijer, Fabian Roosenbrand en Arjan Korte opzij.

In de finale ging Geertsma (foto) voortvarend van start. Hij nam met een 18-, 17-, en 15-darter een 3-0 voorsprong. Hierna werd het meer een wedstrijd. Hoevenberg maakte 3-1, Geertsma 4-1 en vervolgens won Hoevenberg twee legs oprij en stond er dus een 4-3 tussenstand op het scorebord. Helaas voor Hoevenberg zat er meer voor hem niet in. De achtste leg moest hij weer aan Geertsma laten en hierdoor verloor Hoevenberg zijn tweede finale op rij. Geertsma werd dus de winnaar van de avond en dat was ook meer dan terecht.

De verliezersronde werd deze avond gewonnen door Patrick Hendriks. Hij won in de finale met 3-0 van Gaby Janssen. Verder werd de hoogste finish gegooid door Jeroen Geerdink; hij gooide in zijn allereerste leg van de avond 170 uit.

In het klassement zien we dat Fabian Roosenbrand nog steeds de leider is en ook iets is uitgelopen op nummer twee Patrick Hendriks. Gea Meijer deed weer uitstekende zaken in de strijd om beste dame en heeft nu daarin de koppositie nog steviger in handen.

De belangrijkste uitslagen:

Verliezersronde Halve finales
Bert Drees – Patrick Hendriks 0-3
Jan Meijer – Gaby Janssen 0-3
Verliezersronde Finale
Patrick Hendriks – Gaby Janssen 3-0
Winnaarsronde Kwartfinales
Rhandy Drees – Raymond Hoevenberg 0-3
Jerry Stuiver – Dennis Hondebrink 3-2
Boyd Meijer – Arjan Korte 0-3
Lesley Geertsma – Fabian Roosenbrand 3-1
Winnaarsronde Halve finales
Raymond Hoevenberg – Jerry Stuiver 4-3
Arjan Korte – Lesley Geertsma 1-4
Winnaarsronde 3e/4e plaats
Jerry Stuiver – Arjan Korte 3-1
Winnaarsronde Finale
Raymond Hoevenberg – Lesley Geertsma 3-5

Voor een uitgebreider verslag, alle uitslagen en een tussenstand kijk hier.

Archief
Terug naar vorige pagina