Sportberichten


Plaatsing  
 
16-05-2012  

DETO promoveert naar Topklasse

 

HARDENBERG – Het Vriezenveense DETO heeft zich woensdag in Hardenberg weten te plaatsen voor promotie naar de Topklasse in het zaterdagvoetbal. Trainer Anton Wennemers wist zijn spelers voldoende te motiveren om de beslissingswedstrijd om het kampioenschap op neutraal terrein tegen WHC Wezep met 2-1 te winnen.
Door de spanning was de wedstrijd niet groots te noemen en kwam DETO in de tweede helft op voorsprong door een blunder van de doelman van WHC die de vrije trap van Kevin Aman niet onder controle kreeg. WHC kwam nog op gelijke hoogte door een vrije trap dwars door de muur, maar in de verlenging wist Ruud Bruns in de 99e minuut de winnende treffer te laten aantreden.
Deto krijgt daardoor volgend seizoen te maken met o.a. Excelsior’31 uit Rijssen, HHC Hardenberg en Genemuiden. Mogelijk zelfs ook met SVZW dat zaterdag in Hoogeveen moet winnen van Harkemase Boys om zich via de nacompetitie veilig te spelen. In dat geval heeft Overijssel vijf clubs in de top van het zaterdagvoetbal. WHC Wezep kan promotie nog afdwingen via de nacompetitie.

WHC – DETO 1-2 (0-0)
Doelpuinten: 66e min. 0-1 Kevin Aman, 74e min. 1-1 Adi Draganovic, 99e min. 1-2 Ruud Bruns.
Scheidsrechter: Dhr. M. Bellinga uit Groningen. Assistenten: Dhr. J.W. Baas uit IJsselstein en Dhr. M.T. de Leest uit Deventer.
Gele Kaarten:  Adi Draganovic, Herre Huberts, Remon de Vries (WHC), Martijn Schepers, Kevin Aman, Ruud Bruns (DETO).
Rode Kaarten: Geen.
Toeschouwers 4000.
Opstellingen:
DETO: Johannes Yarbug, Kevin Coenraad, Jelmer Rumathé, Wybe Kram, Mathijn Schepers, Jan Herm Zomer (62. Ruud Bruns), Jerry van Staa, John Fraterman, Koen Roelofs (62. Vincent Bilanovic), Kevin Aman, Ferdi ter Avest.
WHC: Dominic van Hoof, Adi Draganovic, Erik Wisse, Jasper van der Stouw, Jason Huisman, Yasinne Assa (102. Rinze van der Velde), Remon de Vries, William Potkamp (94. Eugene Webb), Denis Mahmudov, Jolf Stel (46. Herre Huberts), Sonny Bosz.

Archief
Terug naar vorige pagina