17-05-2012

PH verslaat Heino in nacompetie om degradatie

ALMELO - PH Almelo heeft vandaag in de nacompetitie de eerste stap gezet in de strijd tegen degradatie. Met een duidelijke 2-0 overwinning op Heino zijn de eerste drie punten binnen en gaat men met een voordeel van twee doelpunten zondag naar Heino. PH kon vandaag geen beroep doen op drie geschorste spelers. Robin Rikhof begon daardoor als laatste man met Dennis Wennink dicht in de buurt. Sven Weenink verhuisde van links naar rechts en Twan Haghuis werd als linksback geposteerd. De eerste twintig minuten ging de strijd gelijk op hoewel PH technisch misschien wel wat beter was, maar ook Heino liet toen zien dat het goed kan voetballen. Vooral de voorhoede van Heino is gevaarlijk, maar de PH-verdediging hield goed stand en doelman Patrick Hofland  speelde weer eens een foutloze wedstrijd. Na een klein half uur speelde Ruud Gasthuis zich goed vrij en schoot met zijn 'chocoladebeen' de bal in de touwen 1-0. Tot de rust bleef dat zo.
Na de pauze rust was er duidelijk een overwicht van PH maar de spitsen gingen slordig met de kansen om. Heino kwam ook een paar goed door, maar Patrick Hofland bleef attent keepen. De ingevallen Davey Groothedde maakte tenslotte de 2-0 na een blunder van de keeper van Heino. PH verzuimde vervolgens nog enkele keren om de voorsprong uit te bouwen en moet nu met twee doelpunten in het voordeel zondag a.s. om 14.00 uur aantreden in Heino.

Fotoreportage: Jan Bril

Opstelling PH: Patrick Hofland- Sven Weenink-Robin Rikhof-Dennis Wennink-Twan Haghuis-Ruud Gasthuis-Niek Loohuis-Jordi de Vries-Robin Nijmeijer-Donny Luierweert en Jeffrey Wesselink. (Wissels: Davey Groothedde voor Niek Loohuis en Jildert Kuiken voor Robin Nijmeijer)