02-05-2012

Feyenoord maatje te groot voor Heracles 4-1

ROTTERDAM – Heracles Almelo heeft dit jaar geen goede herinneringen aan De Kuip. Tegen Feyenoord verloor het kansloos met 4-1 waardoor Europees voetbal louter nog mogelijk is als bekerwinnaar PSV alsnog als tweede de competitie weet te beëindigen, maar daarbij zijn de Eindhovenaren afhankelijk van Heerenveen die dan Feyenoord moet verslaan.

Na 10 minuten zette Bakal de Heraclieden al op achterstand door de rebound via de paal achter Pasveer te leggen. Heracles had dan wel veel balbezit, maar de Rotterdammers waren veel beter in de omschakeling en gevaarlijker. Toch wist men de rust te halen met de kleinst mogelijke achterstand.

Na rust ging het al snel mis toen Cabral de voorsprong verdubbelde (2-0). Tien minuten later leken de Almeloërs helemaal van slag toen binnen een minuut Cissé en Schaken de voorsprong nogmaals verdubbelden (4-0).
De tegentreffer van Overtoom in de 72-tigste minuut was louter nog voor de statistiek. Trainer Krüzen toonde zich na afloop teleurgesteld; ‘Wij speelden een redelijke eerste helft met veel balbezit maar waren naïef in het verdedigen. Dat gebeurde ook in de tweede helft. Al met al hebben wij terecht verloren. Uiteindelijk overheerst de teleurstelling dat wij er niet in zijn geslaagd om het linker-rijtje te halen.’

< Na afloop ook nog een curieus bericht. Doelman Pasveer kwam er deze week achter dat hij nog een tand van PSV'er Dries Mertens in zijn hoofd had zitten als aandenken van de botsing tijdens de bekerfinale in De Kuip. Hij peuterde de tand zelf uit zijn hoofd. Armenteros kon het niet laten een foto van de tand rond te twitteren.

Pasveer: ‘Dries kan de tand komen halen

Kijk hier naar de foto’s van Feyenoord-Heracles Almelo

Feyenoord - Heracles Almelo 4-1 (1-0).
11. Bakkal 1-0, 53. Cabral 2-0, 64. Cissé 3-0, 65. Schaken 4-0, 72. Overtoom 4-1.
Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 48.000. Gele kaart: Quansah, Rienstra (Heracles Almelo).