Sportberichten


Plaatsing  
 
02-05-2012  

Buren Heracles Almelo laaiend op gemeente

 

De gemeente kwam ook met een nieuw plan waarbij sv Almelo en Oranje Nassau één accommodatie moeten delen en La Première slechts één speelveld behoudt. Korfbalclub Achilles krijgt de keuze tussen verhuizen naar de accommodatie van AKC bij Het Sportpark, samenwerken met de clubs sv Almelo en Oranje Nassau of blijven zitten en genoegen nemen met één speelveld.

De ontstane onmin kan wel eens slecht uitpakken voor de bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo, omdat de betrokken clubs het nieuwe gemeentelijke plan onbespreekbaar vinden.
Om ruimte te maken hoeft feitelijk alleen Oranje Nassau elders een nieuwe accommodatie te krijgen, maar die wilde in het verleden niet verhuizen naar de toen beoogde Flexlocatie tussen Weezebeeksingel en het Twentekanaal.

Woordvoerder Marcel Pullen van de gemeente zegt dat er zeker geen dictaat op tafel ligt maar dat de gemeente er naar streeft zo efficiënt mogelijk met de accommodaties om te gaan. ‘We hebben de verenigingen gevraagd om er eens goed over na te denken. Één accommodatie voor sv Almelo en Oranje Nassau lijkt de gemeente een serieuze optie omdat dan zowel zaterdag als zondag optimaal gebruik van de nieuwe accommodatie mogelijk is. In de VJ-nota komt de sport financieel aan de orde waarna tijdens de Begrotingsbehandeling in november een besluit genomen kan worden. De gemeente gaat er van uit dat het gaat lukken, waarbij qua voetbal de KNVB-normen worden gehanteerd’, aldus Pullen. 

Archief
Terug naar vorige pagina