Sportberichten


Plaatsing  
 
28-04-2012  

Striptekenaar Dik Bruijnesteijn overleden

 

HOORN – Op 84-jarige leeftijd is in het ziekenhuis in Hoorn striptekenaar Dik Bruynesteyn overleden. Dik Bruynesteyn’s eigenlijke naam werd geschreven als Bruijnesteijn. Hij werd onder meer bekend van zijn sportkarikaturen in de uitzendingen van Studio Sport en van 'Appie Happie', een dagelijkse voetbalstrip in een aantal kranten en ook in het Duitse voetbalblad 'Der Kicker' verschenen tekeningen van zijn hand.
Overzichtstentoonstelling
In 2007 werd ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag een overzichtstentoonstelling van zijn werk gehouden in het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Ook verscheen toen het album 'Appie Happie, terug van weggeweest'.
Via de website DikBruynestein.nl wordt zijn werk gedurende meer dan 60 jaar beschreven.

< Abe Lenstra kon in de jaren vijftig van de vorige eeuw een blanco contract invullen om in Italië te gaan voetballen. Hij deed het niet! Zijn enige uitstapje als betaald voetballer werd Sportclub Enschede en voor zijn plezier nog een aantal jaren bij de veteranen van PH Almelo in zijn woonplaats gedurende vele jaren. De karikatuur van 'Us Abe' door Dik Bruynesteyn behaalde destijds de internationale pers. Enige jaren geleden was Dik Bruynesteyn nog te gast bij de Profronde Almelo om gasten van de organisatie op papier te vereeuwigen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina