Sportberichten


Plaatsing  
 
21-04-2012  

Bezoekend Noordwijk zet SVZW simpel opzij


Marnix Smit zet zijn tegenstander een voet dwars
 

WIERDEN – Dat SVZW de degradatie uit de Topklasse nog kan voorkomen lijkt haast schier onmogelijk. Thuis verloor het vandaag met 1-6 van Noordwijk terwijl concurrent Harkemase Boys uit won van Montfoort en deze de tweede degradant is naast ARC. Harkemase Boys staat nu 3 punten los en Barendrecht 5 met nog twee wedstrijden te gaan. Barendrecht won uit tegen HHC. De Hardenbergers kunnen SVZW nog een dienst bewijzen door volgende week uit tegen Harkemase Boys te winnen. SVZW moet dan zeker winnen van Rijnsburgse Boys (uit) dat nog strijdt om het kampioenschap en van degradant ARC (thuis). Dat lijkt haast zeker een te grote opgave voor de Wierdenaren die tegen Noordwijk feitelijk nauwelijks een vuist konden maken en veel te veel balverlies leed.

In de eerste helft bleef SVZW nog aardig bij maar het kwam feitelijk niet tot echt doelrijpe kansen, zij het dat Jordi Kamphuis het met een kopbal probeerde. Noordwijk zette meer druk en scoorde tweemaal binnen vijf minuten door Rico Kogelmans die zijn tweede doelpunt door de handen van de tevergeefs grabbelende doelman Achterhoek over de doellijn zag rollen. SVZW wisselde al na een half uur Ozcan voor Ten Hoeve en zag ook clubtopscorer Dewi Perik nog uitvallen. Kamphuis maakte nog wel de aansluittreffer, maar het vertoonde spel was niet best.

Na rust ging SVZW geheel onderuit en liet het verdedigend grote steken vallen door persoonlijke fouten. Het ontbrak de Wierdenaren bovendien aan een rustgevende spelverdeler op het middenveld . en een strakke voorstopper voor Marnix Smit die in de tweede helft als laatste man fungeerde. Rond om hem heen werden zoveel persoonlijke fouten gemaakt dat er geen redden meer aan was en Noordwijk simpel de voorsprong naar 1-6 kon uitbouwen.

Fotoreportage: Henk Steen

SVZW - Noordwijk 1-6
(1-2). 23. Kogeldans 0-1, 28. Kogeldans 0-2, 45.+1 J. Kamphuis 1-2, 49. Goncalves 1-3, 62. Leonard 1-4, 65. De Ridder 1-5, 90. Manaputty 1-6.

SVZW: Achterhoek, Zwiers, Gobel, Ozcan (31. Ten Hoeve), Smit, de Graaf, Engbers, van Keulen, Mulderije (72. B. Kamphuis), Perik (40. Maris), J.Kamphuis

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina