Bekerfinale PH C1 na winst op GO AHEAD C1

De C1 selectie van PH Almelo bestond gisteravond uit :
Daan vd Woude, Kai Mos, Dyon Veurink, Daan Morsink, Stijn Hilberink, Koen Lubbers, Kenny da Costa, Tim van Vlijmen, Ron Spoler, Lahude Lahdo, Kubilay Coban, Jurre vd Hof, Tim Ent, Nick ter Meer en Julian Bakker.
Leiders: Rudy Provoost, Jeroen Schwarte en Clemens Mos.

ALMELO – Het C1 team van PH Almelo heeft de bekerfinale bereikt door het C1 team van Go Ahead Eagles uit Deventer te verslaan. In een enerverende eerste helft, waarin PH Almelo duidelijk het overwicht had, werd door PH Almelo met 2-0 afstand genomen. Tim van Vlijmen en Koen Lubbers zorgden voor deze ruststand.
Direct na de start van de 2e helft kwamen de Deventernaren terug via een geslaagde strafschop, maar PH Almelo liet zich verder niet meer van de wijs brengen. Een uitstekend keepende Daan van der Woude bracht met een strakke trap Ron Spoler in stelling, die de doelman van Go Ahead passeerde en de 3-1 op het scorebord liet aantekenen. In het restant van de wedstrijd ontstonden nog een aantal behoorlijke kansen voor PH Almelo, maar deze werden niet benut. Zelf kwamen de Almeloërs nauwelijks nog in gevaar dankzij een solide verdediging.
PH Almelo C1 speelt nu de bekerfinale op zaterdag 2 juni a.s. in Elst tegen SV Orion uit Nijmegen. Orian bereikte de finale door na een 2-2 eindstand de strafschoppenserie beter te nemen dan tegenstander FC Zwolle.