Sportberichten


Plaatsing  
 
06-03-2012  

Rietvogels/DVO´71 wordt s.v. DRC´2012


De oud- profvoetballer Ronald Dams (Heracles Almelo) wordt in het nieuwe seizoen de nieuwe trainer van s.v. DRC 2012
Zijn voetbalcarrière begon op jeugdige leeftijd bij de amateurs van avc Heracles waar hij op 17 jarige leeftijd werd weggeplukt door het betaalde voetbal. Heracles Almelo bood hem een contract aan als semiprof en hij zou daar tien jaar blijven. Een slepende blessure maakte een einde aan zijn profcarrière maar hij ging door bij de amateurs. Hij verbond zich voor 2 jaar aan DETO in Vriezenveen en stak daarna de grens over naar Duitsland. Hij bleef een jaar in Lechten, drie jaar bij Südlohn en 4 jaar bij Borken. Toen was het genoeg voor Ronald en keerde hij terug naar Nederland om als trainer aan de slag te gaan bij avc Heracles en dat hielt hij drie jaar vol. Vervolgens trainde hij drie jaar de selectie van Bruchterveld waarna hij overstapte naar sv Delden. In de twee jaar dat hij daar verbleef deed hij er ook nog eens de A-jeugd van DETO bij. Daarna volgde 1 jaar Zuid Eschmarke en thans is hij aan zijn eerste jaar bezig als trainer van Voorwaarts Vriezenveensewijk.
 

ALMELO - De fusieclub RietvogelsDVO’71 krijgt de naam s.v. DRC 2012 althans die keuze hebben beide besturen maandagavond jl. gemaakt uit de ruim 60 voordrachten die werden ingeleverd. Met de toevoeging s.v. houdt men de handen vrij om in de toekomst andere takken van sport toe te voegen en volgens het persbericht staat DRC voor De Riet Combinatie.
Uitlegbaar is het natuurlijk ook voor DVO’71 – Rietvogels - Combinatie en dat zou kunnen betekenen dat in de toekomst deelname aan het jaarlijkse Landelijke Vogels Toernooi is verzekerd. Mocht dat niet het geval zijn, kan dat nog wel enige discussie opleveren met een deel van de achterban.
De fusie moet ingaan in mei voor inschrijving in de KNVB competitie 2012-2013.

Werkgroepen werken de bestuurlijke samenvoeging uit evenals de renovatieplannen van de opstallen, om op De Riet te kunnen starten met een aan de tijd aangepaste accommodatie. Hiervoor is een budget van ruim 120.000 euro beschikbaar zodat kleedkamers en clubgebouw De Kauwe kunnen worden opgeknapt. De middelen hiervoor zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Almelo die de verhuizing van DVO’71 naar De Riet afdwong omdat sportcomplex ’t Maatveld wordt afgestoten. DVO'71 ontving eveneens 55.000 euro voor de opstallen op 't Maatveld. Eind maart moeten de werkgroepen hun rapporten klaar hebben.

De fusieclub s.v. DRC 2012 is eveneens gestart met een wekelijkse voetbalinstuif op woensdagmiddag voor kinderen uit de buurt. Deelname is gratis en staat o.l.v. oud- Heracles en oud- Rietvogels-speler Henk Morsink. De middelen hiervoor zijn beschikbaar gesteld door de Provincie Overijssel. De provincie wil met de bijdrage het sporten door kinderen bevorderen.

Archief
Terug naar vorige pagina