19-02-2012

Heracles overwint klip Roda JC

ALMELO – Tegen Roda JC heeft Heracles Almelo het traditioneel moeilijk. Dat bleek ook zaterdagavond toen de Limburgers ver weg van het carnavalsgedruis brutaal in de eerste helft vlak voor rust op voorsprong kwamen via de dekselse Syrische spits Malki die nu hoog in het topscorerslijstje staat. Hij werkte een steekpass van Ramzi goed af. 0-1 Everton zag even later zijn gelijkmakende doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.
Voetballend was het niet bijster goed wat beide ploegen de eerste helft lieten zien en Roda kon slechts via een enkele uitval voor enig gevaar zorgen. Aan de andere kant speelde Heracles wel veel op balbezit maar bleven kansen spaarzaam. Heracles speelde zonder Vejinovic (geblesseerd) en Quansah (ziek), die beiden goed werden vervangen door Douglas en de 20-jarige Thomas Bruns.

Na rust nam Heracles het heft in handen en werd het de bovenliggende partij. Armenteros wist na twintig minuten vanaf rechts zijn opponent te verschalken en zette op maat voor, waar Everton keurig opdook om af te ronden. 1-1 De Limburgers zaten op dat moment te slapen vanwege onduidelijkheid wie er nu moest ingooien voordat Armenteros zijn actie kon maken. De Belgische arbiter gaf op aanwijzen van de vierde man de ingooi aan Heracles.
Even later dook Armenteros met de bal de diepte in en doelman Kieszek die wilde ingrijpen, mistte volkomen de bal maar torpedeerde Armenteros genadeloos. Scheidsrechter Smet wees klip en klaar naar de stip en trok gelijk rood voor Kieszek, die kon vertrekken naar de kleedkamer.
Overtoom faalde niet en gaf invaller Prus het nakijken. 2-1 Roda begon vervolgens met een man minder va-banque te spelen en kwam nog enkele keren gevaarlijk voor doelman Pasveer, maar deze gaf geen krimp, zodat de punten bij de Heraclieden bleven die in de afgelopen vier wedstrijden met 10 behaalde punten een goede serie neerzetten en Roda JC tot op één puntje genaderd zijn.