Sportberichten


Plaatsing  
 
09-02-2012  

Pien Keulstra wint ROC Twente Sportprijs 2011

 

Pien Keulstra (06-11-1993), sinds seizoen 2010/2011 langebaanschaatsster bij Jong Oranje, is volgens het juryrapport de terechte winnaar. Afgelopen november werd ze, een dag voor haar achttiende verjaardag, bij de NK Afstanden 2012 de jongste Nederlandse kampioen ooit op de 3000 meter. Ze vestigde ook een nieuw persoonlijk record: 4.09,75. Een dag later, op haar verjaardag, won ze de 5000 meter met opnieuw een persoonlijk record: 7.12,55. Haar wereldbekerdebuut voor senioren maakte ze op 2 december 2011. Ze won de 5000 meter in de B-groep in een nieuw nationaal record voor junioren: 7.03,60, het was de derde tijd van de dag. Gisteren won ze nog de marathon op natuurijs in Albergen. Daarnaast heeft Pien de ambitie voor goud te gaan tijdens de Olympische Spelen. Keulstra is lid van de Hengelose IJsclub en zit in 5-havo van het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Heerenveen.

Pien Keulstra is erg blij met de prijs: een uniek bronzen beeld van kunstenaar Ruurd Hallema, een wisselbeker en een cheque van € 450. Daarnaast vindt ze het een eer om een jaar lang als ambassadeur het belang van een gezonde en sportieve leefstijl bij zijn leeftijdgenoten onder de aandacht te brengen. Een kans volgens Pien: “Jongeren hebben, in tegenstelling tot oudere generaties, wel de kennis én kansen bewust te kiezen voor een gezonde leefstijl”. De initiatiefnemers van de prijs, ROC van Twente, Johan Cruyff College, Saxion en Topsport Overijssel|Regio Twente, zijn tevreden over de keuze van de jury; zij zien in Pien een waardige opvolgster van jong FC Twente voetballer Chris David, die vorig jaar de prijs won.
Naast Pien Keulstra waren ook triatlete Rachel Klamer (Denekamp), springruiter Gerben Morsink (Beuningen), schaatser en wielrenner Steven Lammertink (Enter) en roeiers Thomas de Wardt en Joeri Jongbloets (beide Enschede) genomineerd.

Ruim 150 afgevaardigden van gemeentes, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen, sportverenigingen en het bedrijfsleven waren aanwezig bij de uitreiking, onderdeel van de derde editie van het symposium ‘Regio Twente: sportief en gezond!’. Thema dit jaar was ‘sportief ondernemen’, waarbij de combinatie tussen arbeidsparticipatie en het fit houden van medewerkers centraal stond. Een actueel onderwerp nu de gevolgen van de vergrijzing, een ongezonde leefstijl en de bezuinigingen in de gezondheidszorg zich beginnen af te tekenen. Door een integrale aanpak met alle aanwezige partijen zijn inmiddels stappen gezet om sport en gezondheid in Twente meer te verankeren.

< Op de foto een trotse Pien Keulstra.

*De ROC Sportprijs Regio Twente wordt uitgereikt aan een Twents sporttalent onder de 23 jaar. De prijs onderscheidt zich ten opzichte van andere sportprijzen door de voorwaarde dat het sporttalent ook een studie moet volgen en een NOC*NSF status dient te hebben.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina