Sportberichten


Plaatsing  
 
10-02-2012  

Heracles troeft titelkandidaat af 2-3

 

ENSCHEDE – Dat Heracles Almelo goed kan voetballen is vriend en vijand wel bekend. Dat liet het ook in de uit-derby tegen FC Twente zien. De Enschedeërs speelden wel met meer balbezit maar de Almeloërs zette het team van McClaren goed vast en bovendien stond Pasveer zeker en vast op zijn post tussen de palen.
Het eerste halfuur was voor FC Twente maar toen Armenteros Wisgerhof aftroefde en Everton op het hoofd op maat bediende was het plotsklaps 0-1. Even daarvoor was Chadli dichtbij een treffer voor de thuisploeg met een schot op de lat en kopten De Jong en Fer tevergeefs.
FC Twente leek van slag en Heracles drong niet echt aan maar beperkte zich tot het vastzetten van de tegenstander zodat met een voorsprong de rust werd gehaald.
In de tweede helft werden de Enschedeërs ook niet echt gevaarlijk zodat de van Heracles Almelo gekochte topscorer Glynor Plet door McClaren werd ingezet voor de geboortige Almeloër Brama om meer slagkracht te krijgen. Desondanks duurde het tot een kwartier voor tijd voordat de kampioenskandidaat langszij kwam toen Luuk de Jong op aangeven van Chadli Pasveer in de verre hoek wist te verslaan 1-1.
Even later stonden de Almeloërs weer op voorsprong, toen de kleine Douglas door de grote Douglas over het hoofd werd gezien en deze het buitenkansje niet onbenut liet 1-2. Voordien moest Mihailov al enkele keren handelend optreden om de Almeloërs van scoren af te houden.
FC Twente leek van slag en nog geen minuut later stond het zelfs op 1-3 toen Everton zijn tweede treffer kon laten aantekenen door een misverstand tussen Cornelisse en Mihaylov af te straffen 1-3.
FC Twente was de geslagen ploeg en daar deed de tweede treffer van de Jong in blessuretijd niets meer aan af 2-3.

< Foto: Harry Broeze
(Klik hier voor meer foto's)

Bosz: 'Trots op zijn spelers'
McClaren: 'Test niet gehaald'
Everton: 'Ik heb een zwart-wit hart'
Douglas: 'Doet veel pijn'

FC Twente - Heracles Almelo 2-3 (0-1)

Statistieken:

0-1 Everton (32)
1-1 De Jong (73)
1-2 Douglas (81)
1-3 Everton (83)
2-3 De Jong (90+3)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Breukers, Plet, Van der Linden, Looms
Opstellingen:
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Brama (Plet/68), Chadli, Fer (J.John/85), Janssen, De Jong, O.John.
Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms, Quansah, Duarte, Overtoom, Douglas (Van Mieghem/90), Armenteros, Everton (Gouriye/88).

Archief
Terug naar vorige pagina