Sportberichten


Plaatsing  
 
08-02-2012  

´t Geet deur: schaatstoertocht Regge-Dinkel

 

ALMELO/DENEKAMP, zaterdag 11 februari van 9.00 – 16.30 uur

De 'tocht der tochten' de Elfstedentocht gaat definitief niet door, zo luiden de berichten uit Friesland. Wat er wel doorgaat is de Schaatstoertocht Regge-Dinkel, zij het alleen het traject tussen Almelo en Denekamp over het kanaal Almelo-Nordhorn. Het laatste deel van Almelo naar de Regge via Almelo-De Haandrik en het Overijssels kanaal is inmiddels open voor de scheepvaart.
Zaterdag a.s. moet het gebeuren voordat de dooi invalt. Het is een schaatstoertocht voor het hele gezin. Deelnemers kunnen tussen 09.00 en 14.00 uur op vier plaatsen langs de route starten. Bij de startpunten kunnen de stempelkaarten worden gekocht en zijn parkeerplaatsen ingericht. Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassenen 3 euro en voor kinderen tot 16 jaar 1 euro. Alle deelnemers met twee of meer stempels op hun stempelkaart ontvangen een medaille ter herinnering aan de tocht. De stempelposten sluiten om 16.30 uur.

Start- en stempelposten zijn ingericht bij:
 Denekamp, kruising Kloppendijk - kanaal Almelo-Nordhorn;
 Weerselo, kruising Rossumsestraat - kanaal Almelo-Nordhorn (dubbele sluis);
 Albergen, kruising Zenderenseweg - kanaal Almelo-Nordhorn (café Fraans Marie);
 Almelo, zuidzijde kanaal Almelo-Nordhorn bij De Pook.

Op een aantal plaatsen moet worden gekluund. Daarvoor zijn voorzieningen aangebracht om het de schaatsers makkelijk te maken. Ter bescherming van de schaatsen moet men zelf schaatshoezen meenemen, of sportschoenen in een rugzak. Op verschillende plekken langs de route zijn koek-en-zopie-tenten ingericht. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen slechts een deel van de tocht te schaatsen.

Groen licht werd vandaag gegeven
Vanmiddag besloot het organiserende comité dat de tocht door kan gaan. Het ijs is op het hele traject van goede kwaliteit en voldoende dik. Ook zijn voldoende vrijwilligers gevonden die ervoor moeten zorgen dat de dag goed verloopt.

De schaatstoertocht wordt georganiseerd in samenwerking met de Denekamper IJsclub, de IJsclub Albergen en de IJsclub Twenthe/Almelo. De rayonhoofden prijzen de conditie van het ijs langs het tracé.

Archief
Terug naar vorige pagina