22-01-2012

Groningen wint eindelijk van Heracles Almelo

GRONINGEN – Heracles Almelo is net zoals vorig jaar slecht begonnen na de winterstop. In de Euroborg werd het een 2-1 nederlaag en maakte FC Groningen een einde aan de verliesreeks van vier wedstrijden tegen de Almeloërs.
In het begin van de wedstrijd leek het dat Groningen niet uit de verf kwam, want de Heraclieden pakten direct een overwicht met goed positiespel. Het kwam zelfs op voorsprong toen Glynor Plet zijn derde kans wel verzilverde door met een subtiele voetbeweging de voorzet van Vejinovic achter doelman Luciano te tikken 0-1. Armenteros had even later zelfs 0-2 op de schoen maar miste en ook Luciano maakte schoten van zowel Armenteros als Overtoom onschadelijk terwijl Tadic aan de andere kant tegen de paal schoot en Pasveer kansen van Texeira en Tadic onschadelijk maakte.
Na rust bleek Heracles niet bij de les want de Groningers maakten al snel gelijk door Texeira (1-1) die de voorzet van Tadic binnen kopte. Een half uur voor tijd maakte Groningen zelfs 1-2 toen verdediger van Dijk de vrije trap van Tadic intikte.
De Heraclieden gingen nog wel op jacht naar de gelijkmaker maar dat gebeurde op een beduidend lager niveau dan in de eerste helft. Trainer Bosz paste nog wel een dubbele wissel toe maar ook dat mocht niet meer baten.

Fotoreportage: Harry Broeze

FC Groningen - Heracles Almelo 2-1