Sportberichten


Plaatsing  
 
15-01-2012  

Ten Brinke en Wevers binnen in Lima


Alle deelnemers reden in colonne naar Lima voor de officiƫle huldiging.
 

LIMA (Peru) – In de laatste etappe van Le Dakar 2012 ging het weliswaar over een korte proef van 27 km maar de dagrit kon zeker niet gemakkelijk genoemd worden. Bernard ten Brinke en Erik Wevers namen met hun Mitsubishi Racing Lancers geen grootse risico’s en kwamen heel binnen. Voor ten Brinke en navigator Matthieu Baumel betekende dat een 9e plek in het eindklassement en voor Erik Wevers een 34e. dat had fors hoger kunnen zijn indien de Markeloër en zijn co-pilot Fabian Lurquin vorige week zaterdag niet zo’n pechdag hadden gehad. Een klassement binnen de top 15 was dan zeker geweest.
Voor het Riwald Dakar Team een uitstekend debuut in Le Dakar. Daar doet het uitvallen van Gert Huzink met teamgenoot Eugénie Decré en Richard Huzink met zijn truckbemanning in de truckrace niets aan af.
Riwald Recycling in Almelo en Wevers Sport in markelo blijkt dus een succesvolle combinatie te zijn en dat beloofd iets voor de komende twee jaren in Le Dakar. In ieder geval staan nu alweer voor de komende zomer een aantal ‘off road’ wedstrijden gepland.
Peterhansel won Le Dakar 2012 in een Mini.

Bij de racetrucks ging de overwinning naar de Brabander Gerard de Rooy in een Iveco. De koppositie kwam zondag in de korte proef niet in gevaar. De Italiaan Miki Biasion won de slotetappe. Hans Stacey, de winnaar van de Dakar Rally in 2007, eindigde op ruim 50 minuten als tweede in het klassement.

De Hengelose motorcoureur ter Beek is eveneens binnen. Hij werd 94e in het eindklassement. Voor hans Liefhebber verliepen de laatste dagen minder goed. Vrijdag moest hij opgeven met waarschijnlijk een gebroken rug. Hij wordt gestabiliseerd vervoerd maar alle lichaamsfuncties werken wel.

Het Riwald Team wachtte na afloop nog een diner en maandag moeten alle voertuigen uit Dakar in de haven van Lima worden afgeleverd voor verscheping naar Le Havre. De Nederlandse manschappen en coureurs reizen per vliegtuig naar Schiphol en worden dinsdag terug verwacht.

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina