14-01-2012

Heracles Almelo verslaat Terek Grozny 1-0

BELEK – De oefenwedstrijd in het Turkse Belek van Heracles Almelo tegen het Tsjetsjeense Terek Grozny werd door de Almeloërs met 1-0 gewonnen. Everton kopte dertien minuten na de pauze de winnende treffer binnen tegen de ploeg waar Ruud Gullit nog even een tijdje coach was.
Trainer Peter Bosz liet vooral spelers aan bod komen die de eerste oefenwedstrijd niet aan de bak waren gekomen, maar zij bleken niet onder de indruk tegen de duur betaalde sterren die wonen en trainen in Moskou en voor hun ‘thuiswedstrijd’ even overvliegen naar Grozny.
Keeper Telgenkamp stopte in de 13e minuut een strafschop van de in de eerste helft sterker spelende ‘Tsjetsjenen’. Kansjes aan Almelose zijde waren er voor Pedro, Van Mieghem en Douglas.
Na rust had Heracles het betere van het spel en toen Van Mieghem zijn tegenstander afschudde en op maat Everton bediende, was de voorsprong een feit. Terk Grozny had geen weerwoord tegen het beter combinerende Heracles Almelo en probeerde de Almeloërs met hard spel te intimideren. Een aantal gele en een rode kaart werd hun loon.
Op verzoek van Bosz mocht er toch een invaller komen voor de weggezonden speler omdat Bosz liever een 11/11 situatie hield voor dit oefenduel.
Als commentaar zei Bosz na afloop dat de uitslag wellicht leuk is, maar dat hij ontevreden was over de eerste helft. Na wat wisselingen stond het in de tweede helft volgens Bosz goed en kon het eigen spelletje gespeeld worden.

Heracles Almelo-Terek Grozny 1-0 (0-0). 58. Everton 1-0.

Heracles: Telgenkamp (45. Hengelman), Breukers (45. Rienstra), Te Wierik, vd Linden, Davidson (45. Looms), Douglas, Bruns, Almubaraki (45. Duarte), Everton, Pedro (70. Armenteros), Van Mieghem (70. Overtoom)