11-01-2012

Heracles verliest in Belek van Borussia MG

BELEK – Tegen een robuust en fysiek sterk Borussia Monchengladbach heeft Heracles Almelo in het Turkse Belek met 3-2 verloren.
Overtoom zette de Almeloërs na negen minuten spelen op voorsprong via een toegekende penalty, maar Hanke en Arongo zette het Duise Bundesliga-team nog in het eerste kwartier spelen op voorsprong (1-2).
Toch controleerde Heracles grotendeels de wedstrijd door verzorgd positiespel waar de Duitsers best moeite mee hadden.
Plet kreeg herhaaldelijk kansen maar wist deze niet af te ronden. Tien minuten na rust legde de lange spits echter de voorzet van Vejinovic met het hoofd klaar oor Duarte die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan en de bal onbereikbaar voor de keeper fraai in de bovenhoek krulde (2-2).
Heracles bleef sterk aan de bal maar Borussia MG gooide nog wat extra fysieke kracht in de strijd en dat leidde tot een doelpunt van invaller Rupp (3-2). De Heraclieden kregen vervolgens nog kansen op de gelijkmaker via Vejinovic, Armenteros en Plet maar deze werden niet benut.
Looms vierde in deze wedstrijd zijn rentree na een lange blessuretijd en werd in de rust van de wedstrijd vervangen door nieuwe aanwinst Davidson.
Trainer Bosz keek ondanks de nederlaag tevreden terug op de wedstrijd: “Na de winterstop is het natuurlijk altijd even afwachten”, aldus Bosz. “Het was de eerste wedstrijd en niet tegen de eerste de beste. Ik vind dat we het goed gedaan hebben. We hebben de tegenstander gelijk onder druk gezet en als we de bal hadden voetbalden we goed. Het was ook een heel leerzaam duel, hoe haal je bijvoorbeeld de counter eruit? We hadden maandag en dinsdag twee keer getraind en dus is het logisch dat tegen het einde van de wedstrijd het veld wat groter werd. Het grootste deel van de wedstrijd hebben we het goed gedaan en ook toen Borussia het laatste gedeelte wat beter werd kregen we via Glynor, Samuel en Marko nog een paar goede kansen. Ook in de eerste helft creëerden we al veel meer kansen. Natuurlijk win je liever want dat staat leuker, maar qua voetbal was dit een prima start.”

Heracles-Borussia Monchengladbach 2-3