Sportberichten


Plaatsing  
 
09-01-2012  

Riwald coureurs blijven presteren in Dakar


Ten Brinke legt uit aan de monteurs van Wevers Sport dat hij de rembalans iets bijgesteld wil zien.
 

ANTOFAGASTA (Chili) - Vandaag leidde de etappe van Copiapó naar Antofagasta, een proef van 477 kilometer, door het stof! Met als gevolg: slecht zicht, rijden op gevoel en goed uitkijken wanneer je wilt inhalen. Want inhalen, dat deden Gert Huzink en Bernhard ten Brinke vandaag met succes.

Bernhard ten Brink reed daarbij weer twee keer lek en brak bovendien een velg compleet in tweeën. Geheel tevreden was hij dus niet ondanks een 12e plaats. Je kunt je dus afvragen wat dat zonder pech geweest zou zijn.
Bovendien was de vering iets zachter afgesteld vandaag om juist de kans op lekke banden te verminderen maar dat heeft hem dus niet echt geholpen. Bernhard wil nu dat de techneuten van Wevers Sport de rembalans iets verzetten. Morgen zien we dan of dat echt heeft geholpen. In het algemeen klassement klom de Zeddammer eveneens op naar een 12e positie.

Gert Huzink die wat later vertrok dan Bernhard ten Brinke, reed in het begin tussen wat vrachtwagens en dat was dus stofhappen. ‘It was a shitty place’, zou co-pilot Eugénie er later over zeggen en Gert; ‘Die dingen zorgen voor zoveel stof dat je soms niet eens kan zien waar de route loopt. Één verkeerde beslissing en het kan einde oefening zijn. Jammer dat we vlak voor de finish nog een lekke band kregen anders had er iets meer ingezeten dan de 17e plaats vandaag’. In het algemeen klassement staat de Mandervener nu op de 16e plaats.

Bij Erik Wevers schijnt het pechduiveltje al een paar dagen mee te rijden. Deze keer had de Markeloër een defecte dynamo. Hij moest dus weer een beroep doen op Richard Huzink die met zijn Ginaf-racetruck redelijk snel bij hem was. Op het eind wist Wevers nog wat tijd goed te maken en kwam hij binnen op plek 48. Bovendien kreeg hij van de organisatie om onduidelijke redenen ook nog eens een tijdstraf van 5 uur in de etappe van zaterdag.

Richard Huzink maalde er niet om. Vertrokken met een 24e plek in het algemeen klassement had hij zich al voorgenomen geen grote risico’s te nemen. Hij had van de ASO (DAKAR organisatie) een kleine tijdsbonus gekregen omdat hij een dag eerder een camerawagen van de organisatie weer op vier wielen had geholpen. Het telefonische verzoek daartoe kwam via Parijs. De organisatoren konden via satelliet waarnemen dat hij het dichtste in de buurt was.
Richard kwam vandaag binnen op plaats 30 en dat was op zich keurig. In het algemeen klassement zakte hij een plaatsje.

De Hengeloër Ronald ter Beek reed zich bij de motoren naar een 99e plek in het dagklassement. In het algemeen klassement staat hij nu op een 114e positie.

Dinsdag bestaat de etappe uit twee delen, onderbroken door een kort verbindingsstuk. De gehele proef bedraagt 377 kilometer en gaat van de kust van Antofagasta naar Iquique, wel bekend door de prachtigste finishplaats van Chili. Dat belooft nog wat!

Archief
Terug naar vorige pagina