Sportberichten


Plaatsing  
 
06-01-2012  

Organisatie Le Dakar neutraliseert dag 6

 

FIAMBALA (Arg.) - De spectaculaire etappe van Fiambala (Argentinië) naar Copiapo (Chili) over de ruim 4.700 meter hoge San Francisco Pas werd door de organisatoren van Le Dakar geneutraliseerd. De slechte weersomstandigheden leidden tot deze onfortuinlijke beslissing. Met temperaturen tot 8 graden onder nul en sneeuw werd het niet veilig geacht om deze hoge bergpas van het Andes gebergte in competitieverband te ‘bedwingen’. En omdat ook de Chileense grenspost aan de andere kant van de pas gesloten was moesten de deelnemers in konvooi een ruim 200 km langere route rijden dan de oorspronkelijke 641 km om uiteindelijk vanavond in het bivak in Copiapo te arriveren.
Gisteravond kwamen de trucks een voor een het bivak in Fiambala binnen en onder hen bevond zich ook de GINAF truck van het Riwald Dakar Team met Richard Huzink aan het stuur. Hij blijft heel constant presteren in de middenmoot van het sterke vrachtautoklassement; gisteren realiseerde hij de 34e tijd op de special en daarmee staat hij op een solide 31e plaats in de algemene rangschikking.
Morgen (zaterdag) staat de deelnemers de zevende etappe te wachten: een ‘rondrit’ met start en finish in Copiapo. De etappe is 598 km lang, met een special van niet minder dan 444 km.

Archief
Terug naar vorige pagina