Sportberichten


Plaatsing  
 
03-01-2012  

Wevers in top 10 Dakar Rally


Erik Wevers staat nu 10e in het algemeen klassement
Foto: Willy Weyens
 

SAN JUAN – Markeloër Erik Wevers heeft zich met de Misubishi Racing Lancer op de derde dag van de Dakar Rally in de top 10 van het klassement weten te rijden. Het was gedurende de hele proef stuivertje wisselen met de Brabander Erik van Loon die in deze etappe 8e werd en Wevers tot op 13 seconden genaderd.
Teamgenoot Erik ten Brinke (Zeddam) herstelde zich van de pechdag in de tweede etappe en klom via de 13e plaats in de etappe van de 24e naar de 19e plek in het algemeen klassement.
Gerd Huzink (Manderveen) ging eveneens prima en eindigde in het dagklassement als 13e en staat nu 20e in het algemeen klassement.
In het vrachtwagenklassement handhaafde Richard Huzink (Geesteren) zich met zijn Ginaf op plek 30. In de etappe eindigde hij op de 26e plek. Gerard de Rooy handhaafde zich met de Iveco in het algemeen klassement op de 1e plaats.
Dag 4 gaat morgen over 750 km van San Juan naar Chilecito. In de rit een proef van 324 km.

De mannen van het Riwald Team waren dan ook meer dan uitgelaten na de finish. “Het is zo geweldig, de route was niet echt zwaar, maar vooral pittig, niet te vergelijken met de duinen waar we gisteren door reden. Vandaag was het smal met veel stenen op de route. Ook moesten we door een rivier jagen met een snelheid van 120 kilometer per uur. Moet je je eens voorstellen: een rivier vol enorme keien welke je deels wel en niet kan zien, dan moet je feilloos kunnen vertrouwen op je navigator. En dat doen de heren dan ook. Niets dan lof voor Fabian Lurquin (de Belgische navigator van Erik), Matthieu Baumel (de Franse navigator van Bernhard) en Eugenié Decré (de Frans/Zwitserse navigatrice van Gert). Ook de monteurs moeten we niet vergeten, zij zijn even belangrijk voor ons. Ze zorgen ervoor dat alle wagens weer probleemloos aan de start kunnen verschijnen.”

Dat het team hecht is getuigt zich van het feit dat ze alles wát ze samen kunnen doen, ook daadwerkelijk doen.
Ze ontbijten gezamenlijk en dineren gezamenlijk. De coureurs, de monteurs, navigatoren, teammanager, persteam en de chiropractor.
Wat ze eten? Het ontbijt bestaat uit broodjes, roerei of spagetti. Het diner bestaat vaak uit soep (soort erwtensoep) met een flink stuk vlees en groenten. Ook is er altijd genoeg pasta te krijgen.
De coureurs en navigatoren nemen overdag speciaal vitaminevoedsel in tijdens de race. Als ze finishen krijgen ze bovendien direct een vitamineshake in hun handen gedrukt. Daarna dus relaxen op het bivak, de spieren worden gemasserd door onze chiropractor Patrice.

Fotoreportage: Willy Weyens

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina