Sportberichten


Plaatsing  
 
01-01-2012  

Prima 1e dag voor Riwald Teams in Dakar


Een kromme stuurstang betekende pech voor Richard Huzink
 

SANTA ROSA DE LA PAMPA – In de 763 km lange 1e etappe van Mar de la Plata naar Santa Rosa de la Pampa hebben de coureurs van de vier Riwald teams hun eerste ervaring in ’s werelds zwaarste rally Dakar kunnen opdoen. In het traject zat en proef van 57 km en Bernard ten Brinke (Zeddam) vond zich met zijn Franse navigator Matthieu Baumel na afloop terug op een uitstekende 8e plaats op 1 minuut en en 20 seconden achterstand op de leidende Rus Leonid Nivitskiy in een fabrieks- Mini.
Markeloër Edwin Wevers eindigde met de Belgische navigator Fabian Lurquin op een prima 15e plek op 3 minuten en 47 seconden van de leider en Gert Huzink reed met teamgenote Eugénie Decré naar een 24e plaatsmet een achterstand van 5 minuten en 1 seconde. Ik heb een goeie dag gehad. Het voelde lekker, we hebben weinig bijzonderheden gehad onderweg. Perfect om zo te beginnen”, aldus Gert. De Mitsubishi Racing Lancers deden het dus uitstekend.
In het truckklassement was er pech voor Richard Huzink. Een te langzame truck was in de proef een niet te nemen hindernis en toen Richard Huzink er eindelijk voorbij kon, belandde hij met beide voorwielen in een gat waardoor de stuurstang krom raakte en moest worden vervangen. Hij duikelde ermee van tussenstand 24 naar 52 in het klassement van de eerste dag en staat nu met zijn Ginaf op 36 minuten en 59 seconden achter leider leider Marcel van Vliet. Het commentaar van Richard Huzink; “Wel jammer, want op WP1 stonden we 25-e in het klassement, we balen er wel flink door, maar het is niet anders. Morgen gaan we er weer vol voor!”

Fotoreportage: Willy Weyens

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina