Sportberichten


Plaatsing  
 
19-11-2011  

'Kraay' laat Zwaluwen vechten 4-4

 

WIERDEN – De benoeming van Hans Kraay jr. als opvolger van de weggestuurde trainer Peter Wesselink bij SVZW haalde zelfs de nationale tv-uitzendingen en het zorgde voor veel extra publiek tijdens de vooraf moeilijke wedstrijd tegen kampioenskandidaat Rijnsburgse Boys in de topklasse van het zaterdagvoetbal.
Donderdag stond ‘Kraay’ voor het eerst voor het team van SVZW dat geen goed debuut maakte in de Topklasse. 'Ie mut oons kampioen maak'n van de laatse vief'', zo hoorden wij hoofdsponsor Bertus Heutink in de uizending van V.I. tegen Hans Kraay jr. zeggen en daar leek het niet direct op tegen Rijnsburgse Boys.
Zonder de geblesseerde Jordi Kamphuis en met Nick de Graaf en Jon Mulderije op de bank, werd aan de stevige klus begonnen.
Rijnsburgse Boys liet zich niet van de wijs brengen en bij de eerste vrije trap was het gelijk raak (0-1) door Ronald Breiburg die de inzet achter de Wierdense doelman wist te schieten. De gasten trokken het initiatief naar zich toe en even later werd het 0-2 door Freke bij een snelle uitval.
Na rust een blunder van keeper Michel Achterhoek betekende 0-3 en Rijnsburgse Boys gooide de wedstrijd op slot.
Het was Boy Kamphuis die de eerste Wierdense treffer op naam kon zetten uit een voorzet van Dewi Perik en trainer Hans Kraay zette het team verder op scherp door Perik de bank te laten opzoeken en Nick de Graaf op linksvoor in te brengen. Rijnsburgse Boys bleef achterin hangen maar een snelle uitval betekende toch 1-4 en voor SVZW en de ‘Kraay’ leek de stand hopeloos.
Martijn Maris bracht de Wierdenaren echter dichterbij (2-4) en een rode kaart voor Rijnsburger Bennie van Noord, na een charge op Tanju Sahin, bracht de hoop terug in de Zwaluwen-gelederen. Een fel SVZW zette alles op alles en in een mum van tijd stonden de Wierdenaren gelijk na doelpunten van Mirko Zwiers en opnieuw Martijn Maris (4-4).
Directe concurrenten ARC, Montfoort en Barendrecht verloren en dankzij het puntje zijn de Wierdenaren concurrent Harkemase Boys tot op 2 punten genaderd.
De ‘Kraay’ zijn vaste assistent Piet de Kruijff zijn dus op weg naar het 'kampioenschap van de laatste vijf' !

Archief
Terug naar vorige pagina