19-11-2011

Jagend Heracles net op tijd naast FC Twente

ALMELO - Heracles Almelo heeft in de Twense derby in de eredivisie tegen FC Twente gelijk gespeeld. In een bij vlagen aantrekkelijk duel werd de eindstand 1-1; met rust stond het nog 0-0.

Een moeizame eerste helft zorgde voor niet al teveel kansen aan beide kanten. Namens Heracles was Lerin Duarte dichtbij het doel; hij vuurde een schot een halve meter over het doel van Nikolay Mihaylov. Luuk de Jong was namens FC Twente dichtbij maar hij schoof de bal voorlangs. Heracles mocht blij zijn dat het met 0-0 rustte; twee grote kansen werden door doelman Remko Pasveer gesmoord.

Aan het begin van de tweede helft waren de teams fanatieker. FC Twente maakte al vlak na rust - een door Peter Wisgerhof ingekopte hoekschop - de 0-1. Even later was hij zelfs dichtbij de 0-2; hij schoot de bal (weer uit een hoekschop) in het zijnet. Een grote kans van Willem Janssen ging verloren, tot opluchting van het Almelose publiek. Dat publiek kon in blessuretijd nog juichen nadat Lerin Duarte - na een combinatie met Marko Vejinovic - de bal in het Twentse doel schampte.

Fotoreportage: Alexander Kamp.

Duarte: ‘We bleven er in geloven’