Sportberichten


Plaatsing  
 
12-11-2011  

Nederlandse invloed binnen FEI breidt gestaag uit

 

RIO DE JANEIRO - Tijdens de General Assemblee van de FEI, die dit weekeinde in Rio de Janeiro (Brazilië) wordt gehouden, is de invloed van de KNHS wederom toegenomen. Raymond Grether (Haarsteeg) maakt vanaf nu deel uit van het FEI Reining Committee. Johan Heins (De Schiphorst bij De Wijk) is benoemd als Honorary Steward General voor het springen.

Raymond Grether heeft niet alleen als bondscoach voor de Nederlandse Reining ruiters gefunctioneerd, maar heeft ook eerder (van 2006 tot en met 2009) deel uitgemaakt van deze FEI commissie. Johan Heins (De Schiphorst, bij De Wijk) verklaarde over zijn benoeming: "In deze functie kan ik de tijdens springwedstrijden in functie zijnde FEI stewards adviseren op die momenten dat zij niet tot een eensluidende beslissing kunnen komen".

Daarnaast blijft Frank Kemperman (Lanaken B.) voorzitter van de FEI dressuur commissie, terwijl Hanneke Gerritsen (Ommen) deel blijft uitmaken van de FEI para dressuurcommissie. Tijdens de Paralympics Dressuur in Londen 2012 zal Gerritsen functioneren als Technical Delegate.

Jacob Melissen,
(In opdracht van de KNHS)

<< Johan Heins reed een aantal jaren voor Stal Maathuis in Geesteren en woonde destijds in Almelo. Heins behaalde Europees Equipe-goud in 1977 in Rome en werd toen individueel Europees kampioen met zijn Ierse volbloed Seven Valleys. Zijn opleiding tot topruiter genoot hij in Duitsland bij Alwin Schöckemohle. Na zijn periode in Geesteren vertrok hij naar stal Zangersheide van de Limburgse miljonair Leon Melchior. Nadien begon hij een eigen handelsstal in De Schiphorst bij De Wijk. Na het beëindigen van zijn carriëre is hij tweemaal bondscoach geweest.

Archief
Terug naar vorige pagina