13-08-2008

FC Twente wordt niet beloond tegen Arsenal

De wedstrijd werd gespeeld in het Gelredome in Arnhem

Een helft lang was een goed spelend FC Twente de betere ploeg tegen Arsenal. Maar na het laatste fluitsignaal stond er toch een 0-2 eindstand op het scorebord. Door deze uitslag is het perspectief voor Twente op het bereiken van de groepsfase van de Champions League gering. FC Twente speelde goed voetbal in plaats van zich in te graven. Arsenal kreeg weinig tijd om tot hun verzorgde veldspel te komen en kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Naast storend werk, voetbalde Twente ook nog eens verzorgde partij voetbal. Cheick Tioté was heerser op het middenveld en Romano Denneboom zorgde voor veel dreiging. De rechterspits loste in de eerste helft twee gevaarlijke schoten en zette met een steekpass Marko Arnautovic alleen voor doelman Manuel Almunia. De jonge speler wist de buitenkans niet te benutten. Met 0-0 gingen beide ploegen de rust in. Twente kon het hoge niveau in de tweede helft niet vasthouden. Er kwamen veel fouten in het Twente spel waar Arsenal dankbaar gebruik van maakte. In de 63ste minuut scoorde Wiliam Gallas de 0-1. Vanaf dat moment controleerde Arsenal de wedstrijd en kwam Twente er niet meer aan te pas. Dat Arsenal er in de 82ste minuut 0-2 van maakte door Theo Walcott was al niet meer belangrijk de thuiswedstrijd zal voor de Londense ploeg een verplicht nummer zijn. Twente is niets te verwijten, Arsenal was gewoon een maatje te groot.