30-10-2011

AZ in Almelo spekkoper na winst op Heracles

ALMELO – Naaste concurrenten van AZ, FC Twente en PSV namen zaterdag genoegen met een gelijkspel. Feijenoord kansloos onderuit met 6-0 in Groningen, Ajax verzaakte niet in de uitwedstrijd teen Roda, zowaar een droomscenario voor AZ-trainer Gert-Jan Verbeek om zijn slag te slaan tegen zijn oude club in Almelo.

Toch was dat makkelijker gezegd dan gedaan, want de Almeloërs hielden de nul tot de 89e minuut toen Adam Maher een bevlieging kreeg en de in de tweede helft bijna werkloze Remko Pasveer alsnog de gang naar het net liet maken (0-1).
Overtoom dwong in het begin AZ-doelman Esteban tot handelen door een fraai genomen vrije trap van 25 meter, maar voor rust domineerde AZ en combineerde er lustig op los, zonder echt gevaarlijk te worden. Dat kwam ook omdat Heracles de rust bewaarde en zich niet liet verleiden tot te aanvallend voetbal en AZ het combinatievoetbal van de Heraclieden behoorlijk wist te ontregelen. Een drietal goede kansen werden geblokt en een keer moest Pasveer ingrijpen op een van richting veranderd schot.

Na rust werd het spel opener en golfden de aanvallen heen en weer. Heracles trok wat meer naar voren maar het aanvalsspel stokte bij de zestien. AZ kreeg enkele kansen. Poulsen was dichtbij maar schoot naast, Maher zag Pasveer ingrijpen op zijn inzet en ook een schot van 40 meter van Elm werd een prooi voor de doelman.
De beginstand leek dan ook de eindstand te worden tot Adam Maher het in de 89e minuut op de heupen kreeg in het doelgebied en de bal van been naar been kapte en drie Heraclieden op het verkeerde been zette en Pasveer kansloos liet op zijn inzet.
In de verlenging probeerde Heracles nog van alles, maar Esteban stompte een bal voor het hoofd van Plet weg en kon de vrije trap van Overtoom nog nipt naast tikken. Ook de corner leverde niets meer op.

Trainer Peter Bosz kon leven met de nederlaag: ‘Al met al hebben wij weinig kansen gekregen en we kwamen niet goed aan ons positiespel toe. Het was een leerzame wedstrijd en hieruit moeten wij sterker te voorschijn komen.’

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Heracles - AZ 0-1 (0-0)