26-10-2011

Heracles zet Berkum opzij in bekerwedstrijd

ALMELO - Heracles Almelo ondervond woensdagavond geen problemen in de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Berkum. De Heraclieden wonnen met 4-0 en plaatste zich daarmee voor de derde ronde in de KNVB Bekercompetitie.
Heracles begon met Luis Pedro en Thomas Bruns in de basis en liet Armenteros en Duarte op de bank.
De Berkummers begonnen enthousiast en kregen zowaar in het begin de beste kansen. Pasveer moest handelen om een gevaarlijk schot van Boelarditi te keren, maar na twintig minuutjes waren de Berkummers uitgeraasd en zette Gynor Plet de Almeloërs op voorsprong door uit een corner in een chaotische situatie de bal over de doellijn van keeper Bouwhuis te schieten (1-0).
Tien minuutjes later strafte Everton een verdedigingsfout af waardoor met 2-0 aan de thee begonnen kon worden.
Overtoom bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Duarte. Heracles verhoogde de druk en Glynor Plet werd binnen twintig minuten twee keer vrij gespeeld om zijn doelpuntenaantal in deze wedstrijd op drie te kunnen zetten (4-0).
De loting voor de volgende ronde is donderdag a.s.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Heracles Almelo - Berkum 4-0