22-10-2011

Heracles pakt de punten op Woudestein

ROTTERDAM - Heracles Almelo heeft zaterdagavond alle winstpunten van Woudestein meegebracht door Excelsior met 0-2 te verslaan. De Rotterdammers wachten daardoor nog steeds op hun eerste overwinning.
Het satellietteam van Feijenoord was op alle fronten de mindere en had ook nog eens de pech dat linkerverdediger Samuel Scheimann kort voor rust bij een corner de bal in eigen doel werkte.
Voor rust speelden de Rotterdammers afwachtend en loerden op kansjes. Het was zelfs dichtbij een doelpunt toen Jason Oost een goede kopbal onschadelijk gemaakt zag worden door doelman Pasveer. Aan de andere kant kwam Armenteros een paar keer in kansrijke positie maar doelman De Ruiter kon erger voorkomen totdat Scheimann onder druk van Everton zijn eigen doelman verraste. Het had zelfs bij rust 0-2 kunnen zijn als Armeteros vlak daarna niet net had over gekopt.

Na rust kroop Excelsior wat meer uit haar schulp zonder de Heraclieden echt onder druk te kunnen zetten. Alleen Oost dwong Pasveer tot handelen met een afstandsschot. Goed gegroepeerd hield Heracles het overwicht maar drong niet echt aan op meer.
Toch werd het nog 0-2 doordat invaller Pedro de goed meegekomen Overtoom op de rand van de zestien goed aanspeelde waardoor deze verwoestend uit kon halen en de wedstrijd voor Excelsior volledig in het slot gooide.

Excelsior - Heracles Almelo 0-2 (0-1)

0-1 Scheimann (40/ed)
0-2 Overtoom (77)