Sportberichten


Plaatsing  
 
20-10-2011  

21Connect eindigt als 4e in World Solar Challenge


Delft eindigde met de NUNA als tweede
 

AIDELAÏDE – Het Solar Team Twente 21Connect is vandaag als vierde geeindigd in de Veolion World Solar Challenge, dwars door Australië van Darwin naar Aidelaïde, een afstand van ruim 3000 km. Op deze voorlaatste racedag van het Twentse team is men er niet in geslaagd nog een plaatsje op te schuiven in het klassement. Hoewel de Tukkers op de eerste racedag van pole position vertrokken, volgde al snel technisch malheur en moest de apparatuur worden gereset. Na ver teruggeworpen te zijn volgde een achtervolgingsrace die hen naar een zesde positie bracht. Grote bosbranden waren mede debet aan het stilleggen en herstarten op de tweede racedag maar desondanks reed men toch knap naar een vierde positie. De top 3 was echter niet meer te bereiken.
Het team van de universiteit Delft reed eveneens een knappe race en eindigde als tweede achter het team van de Japanse Tokai universiteit. Met een gemiddelde snelheid van 100 km per uur was men de winnende Japanners tot op 3 minuten genaderd.
Het team van de universiteit van Michigan kampte op de slotdag met technische problemen en eindigde als derde voor het Solar Team Twente dat morgen nog 400 km te gaan heeft naar de finish.

Kijk vanavond om 17.45 uur naar RTL 7 om het Solar Team Twente 21Connect te volgen en lees het nieuwste bericht op de weblog van 'Truckdriver' Johnny Bolk.

Archief
Terug naar vorige pagina