17-10-2011

Goud in International Master NRW Taekwondo

v.l.n.r.: Trainer-coach Thijs Oude Luttikhuis en de goudwinnaars, Joyce van Baren, Marjolijn Abbink en Michael Oogink

ALMELO - Tijdens het Internationale NRW Masters Taekwondo in Bonn behaalde het team van Taekwondo Oude Luttikhuis 3 gouden medailles. Aan de Masters namen 500 sporters deel waaronder 7 leden van Taekwondo Oude Luttikhuis.
Na afwezigheid van ruim een jaar door een blessure, maakte Michael Oogink zijn rentree in de klasse senioren heren onder 87 kg. Oogink won zijn eerste partij met 7-4 van de Duitser Walid Hashime. Vervolgens werd er overtuigend gewonnen van Jahn Pusch(9-3) en Faruk Demirtas(12-3) uit Duitsland, waarbij Oogink steeds beter in het toernooi kwam. In de finale werd Florian Meyer eenvoudig opzij gezet door opgave na 1 ronde en is de gouden medaille voor Michael Oogink een feit.
Clubgenoot Joyce van Baaren uitkomend in de klasse senioren dames onder 62 kg won haar eerste partij met 7-1 van Natalie Wenzel. Vervolgens was de Almelose te sterk voor Isabel Batinic die met 4-0 ten onder ging. Daarna mocht ze aantreden tegen Edina Kotsis uit Hongarije, die recent nog een bronzen medaille wist te behalen op de Universiade. Ook deze partij werd gewonnen door Van Baaren met 3-1. In de finale was Van Baaren eveneens te sterk voor Yonca Celik die met 11-4 werd verslagen.
Marjolijn Abbink maakte dit weekend haar opwachting in de klasse senioren dames onder 73 kg en pakte eveneens goud. In de halve finale was het een spannende strijd tegen Julia Swietkowiak uit Duitsland, maar Abbink trok uiteindelijk aan het langste eind (2-1) In de finale was ze oppermachtig tegen Maade Pitang (6-1) waardoor het derde goud voor Team Oude Luttikhuis een feit werd.