Sportberichten


Plaatsing  
 
16-10-2011  

Pechstart voor Solar Team 21Connect


Pech voor het Solar Team Twente en ook 'Truckdriver' Johnny Bolk kreeg bandenpech met een afgescheurd loopvlak en een lekke reserveband. Geen goede start dus voor Bolk Transport Australiƫ.
 

DUNMARRA - Solar Team Twente 21Connect heeft vandaag 633 kilometer afgelegd en staat na pech op positie 6 in de World Solar Challenge. De uitstekende kwalificatie van gisteren op het circuit bezorgde het team de pole position. Bij de start vandaag leverde een elektronisch probleem de Tukkers direct een vervelende achterstand op. De opgeblazen motorcontroller kon binnen 20 minuten worden vervangen. Iedere minuut telt echter en het onvoorspelbare verkeer in Darwin zorgde er voor dat het team met file de stad uit moest komen waardoor de achterstand flink opliep. Buiten Darwin kon echter flink op de achterstand worden ingelopen. In totaal haalde het team 18 zonneauto’s in en reed een topsnelheid van 105 kilometer per uur. De wagen gedraagt zich uitstekend en rijdt zeer stabiel.

Tijdens de eerste mediastop op 317 kilometer van Darwin had het team al 15 zonneauto's ingehaald en stond het 9e. Coureur Barry Vree: “Nu weet ik hoe een F1 coureur zich voelt als zijn wagen vlak na de start tot stilstand komt. Balen. Maar het is een race, er kan nog van alles gebeuren. De auto deed het heel goed met een gemiddelde snelheid van 80 tot 85 kilometer per uur. Ook het inhalen van zoveel concurrenten was een leuke ervaring. Pas in Adelaide weten we welke invloed dit heeft gehad.” Het doel van vandaag was om zoveel mogelijk kilometers te maken en zo dicht mogelijk in de buurt te komen van de top.

Op dit moment bevindt het team zich in Dunmarra op 633 kilometer van Darwin. Teamcaptain Siebe Brinkhof blikt terug op de eerste dag: “Na de fantastische positie van gisteren gebeurde vanochtend wat we nooit hadden verwacht. Dan blijkt dat oefening kunst baart. Het team en de coureur bleven rustig, het probleem werd snel opgelost. Nu komt de volgende uitdaging: overnachten in de outback zonder onze bevoorradingstruck waarin de tenten en het eten zit. Deze staat nog op ruim 300 kilometer van Dunmarra met een lekke band. Maar we zitten hier bij een tankstation, hebben nog een camper, auto’s en slaapzakken bij ons, dus dat komt wel goed. Het is een race en de uitdaging is fantastisch en avontuurlijk.”

Kijk ook op het
weblog van Truckdriver Johnny Bolk voor het dagelijkse achtergrondverhaal.

Fotoreportage: Gijs Versteeg Fotografie

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina