Sportberichten


Plaatsing  
 
15-10-2011  

Heracles wint verdient van FC Groningen


Lerin Duarte was in topvorm - Foto Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Ineen levendig duel heeft Heracles Almelo de volle winst weten te behalen tegen FC Groningen. De Almeloërs hadden in de eerste helft een sterk veldoverwicht maar had ondanks het goede combinatievoetbal moeite tegen de gegroepeerde defensie van de Groningers. Na 20 minuten was Marko Vejinovic dichtbij met een flinke poeier maar de Groningse Almeloër Brian van Loo zag de bal net over zijn doel scheren. Ook Overtoom testte de oud-Heraclied maar deze wist het vlammende schot met zijn vuisten te pareren. In de negenentwintigste minuut moest van Loo echter het antwoord schuldig blijven op een fraai afstandsschot in de kruising van uitblinker Lerin Duarte (1-0).
Scheidsrechter Jansen keurde verder van beide teams een doelpunt af en gaf geen gehoor aan de Almelose smeekbedes toen Groningse charges tegen Glynor Plet en Marko Vejinovic beide scoringskansen om zeep hielp.

Na rust werd het meer een wedstrijd en kropen de Groningers meer uit hun schulp. Desondanks bleef Heracles moeiteloos op de been en hadden de Groningers de hulp nodig van de mistastende Mark Looms waardoor de voor Texeira ingevallen Hyun Jun Suk alleen op Pasveer aan kon gaan en deze kansloos liet (1-1).
Heracles leek even van slag maar herpakte zicht spoedig en Armenteros zorgde tot twee keer voor gevaar door eerst vanaf de achterlijn een voorzet te geven. De zwaar op de huid gezeten Glynor Plet kopte rakelings voorlang. Even later glipte Armenteros weer langs een paar Groningers en zijn schot werd door van Loo met de vingertoppen over de lat gewerkt.
Even later zorgde Overtoom voor de bevrijdende 2-0 door een voorzet van de voor Marko Vejinovic ingevallen Everton doeltreffend in de verre hoek te schuiven.
Met de verdiende overwinning nestelden de Almeloërs zich naast de Groningers op de ranglijst.

< Fotoreportage: Nick Zweers

Commentaren:
Duarte hoopt goede vorm vast te houden
Trainer Peter Bosz wil nu naar boven kijken

Heracles Almelo - FC Groningen 2-1
1-0 Duarte (29)
1-1 Suk (73)
2-1 Overtoom (80)
Arbiter:
Janssen
Geel:
Burnet, Van Dijk, Kappelhof (FC Groningen)
Quansah, Overtoom (Heracles Almelo)
Opstellingen:
Heracles Almelo:
Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Te Wierik/90+2), Vejinovic (Everton/55), Armenteros, Plet (Bruns/81), Duarte.
FC Groningen: Van Loo, Kappelhof, Van Dijk, Ivens, Burnet, Bacuna (Bos/83), Kieftenbeld, Andersson, Sparv, Tadic, Texeira (Suk/64).

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina