Shownieuws


Plaatsing  
 
04-03-2018  

Julia is Miss Boerin 2018

Agrarische kroon blijft nog een jaar in Limburg
 

BATHMEN – In een manege vol spanning en testosteron sleepte de 20-jarige Julia Kurvers uit Limburg gisteren de titel Miss Boerin 2018 in de wacht.
Daarmee blijft de kroon van het platteland, die aan Julia werd overhandigd door haar voorganger Ellen Maessen, in de zuidelijke provincie.
De stemmen uit het publiek gaven uiteindelijk de doorslag nadat de juryleden niet tot een unaniem besluit konden komen.
De Friese Irene Spoelstra maakte volgens het juryoordeel ook aanspraak op de titel, maar Julia ontving uiteindelijk de meeste support vanuit het aanwezige publiek.
Er werden tijdens deze agrarische missverkiezing maar liefst drie prijzen uitgereikt. Roxanne Pas uit Teuge won met de meeste stemmen vooraf op social media de titel Miss Social. Zij won daarmee een professionele photoshoot van Eline Bon, fotografe van de Boerinnen Kalender.
Danielle van den Heuvel uit Ommel  wordt met de titel Miss Agro een jaar lang ambassadrice van Team Agro NL; een stichting die zich op landelijke schaal hard maakt voor promotie van de agrarische sector. Daarnaast won zij een overnachting bij een boeren bed & breakfast in Dalfsen.
Julia won met de hoofdprijs als Miss Boerin, naast eeuwige roem, een geheel verzorgd weekend voor twee personen in Antwerpen.
In drie rondes gingen negen plattelandsvrouwen met elkaar de strijd aan om deze prijzen. Dit zouden er tien zijn, maar Anouk Noordman, covergirl van De Boerinnen Kalender, moest zich onverhoopt afmelden voor de verkiezing omdat ze bij haar zieke paard wilde blijven. De negen overgebleven kandidaten schitterden op de catwalk in zowel een overall als sexy avondjurk. In de tweede ronde kregen zij de kans om de agrarische sector op geheel eigen wijze te promoten. De kandidaten verraste het publiek en de juryleden stuk voor stuk met krachtige pleidooien en vermakelijke demonstraties.
De presentatie was in handen van Nyncke Bergman die zich niet liet tegenhouden door haar zwangerschap en met ronde buik de verkiezing op indrukwekkende wijze leidde. “We hadden ons geen betere avond kunnen wensen ”, vertelt event manager Fabienne Hilhorst. “Ook het voorproefje op de boerenkalender viel volgens mij goed in de smaak ”, waarmee Hilhorst refereert aan de ontblote bovenlichamen van twee stoere knappe hunks die de misskandidaten op het podium bijstonden.
De agrarische missverkiezing werd gisteren voor de vijfde keer georganiseerd als kick off evenement voor Bathmen te Paard dat van 6 t/m 11 maart plaatsvindt in Manege ’t Ruiterkamp te Bathmen.

Fotoreportage: Foticoon - Rick de Visser

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina