Shownieuws


Plaatsing  
 
26-02-2018  

St. Patricksfestival in Bergentheim

Stel uit Bergentheim wil regio laten proeven van Iers sfeertje
 

BERGENTHEIM, Zaal Veenlust, zaterdag 17 maart, 20.00 uur (open)

Ze zijn idolaat van Ierland: Gerrit en Jeannette Veltink uit Bergentheim. Om ook anderen van dat typische Ierse sfeertje te laten proeven, organiseren ze zaterdag 17 maart het St. Patricksfestival in Zaal Veenlust in hun woonplaats. “Met dezelfde gastvrijheid waar Ierland zo vermaard om is.”

Het moet op den duur zelfs een van de grotere St. Patricksfestivals van ons land worden.
Ierland is in de loop der jaren het tweede vaderland van het Bergentheimse echtpaar geworden. Jaarlijks gaan de twee er met vakantie en zijn gaandeweg uitgegroeid tot onbezoldigd ambassadeurs. Zo nemen ze ieder jaar een groep vrienden en muzikanten mee met vakantie naar Ierland.

‘Typisch sfeertje’

Jeannette Veltink komt woorden tekort als ze uitlegt wat Ierland zo bijzonder maakt: “Het is dat typische sfeertje. Het mystieke, maar ook het prachtige landschap. Maar het zijn bovenal de altijd vrolijke Ieren die bijzonder zijn. Een gastvrijer volkje vind je op deze aarde niet.”
Samen met horecaondernemer Tony Binnenmars van Zaal Veenlust zet het echtpaar nu een groots festival op. “Daarvoor hebben we twee toonaangevende Ierse bands weten te strikken.”

'Burkunthaim'

Het gaat om The Logues, een van whiskey doordrenkte partyfolkband uit Noord-Ierland. De band kwam al eerder naar ons land en bezong zelfs in een van de nummers hun liefde voor ‘Burkunthaim’, zoals ze Bergentheim noemen.
Bovendien lukte het om Cash Returns vast te leggen met als middelpunt een zanger, die in Ierland furore maakt als ‘de reïncarnatie van Johnny Cash’. “Een hele bijzondere band die voor het eerst naar Nederland komt.”

Guinness

Op St. Patricksday staat Ierland traditioneel op z’n kop. De feestdag is voor ons land relatief onbekend, maar het Bergentheimse stel wil daar nu verandering in brengen: “Met een mix van country, Ierse traditionele muziek en rock hebben we voor elk wat wils. Het wordt een evenement zoals we dat in deze regio nog niet kennen. En we hopen vooral dat het de start wordt van een mooie traditie. Het spreekt overigens voor zich dat we die avond naast Ierse muziek ook Guiness en Black Angus-burgers op het menu hebben staan.”
Zaal Veenlust is te vinden aan de Kanaalweg West 78. De deuren gaan om 20.00 uur open, het evenement begint om 21.00 uur.

Tickets: www.tentfeesten.nl
Meer info:
https://tentfeesten.nl/artists/the-logues
https://www.facebook.com/events/1273588879412322/?ref=br_rs

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina