Shownieuws


Plaatsing  
 
15-02-2018  

Op kroegentocht langs 5 bands in de regio

Pendeldienst tussen Twente en Sallandse caf├ęs

Foto van The Marchalls is gemaakt door Stefan Schipper Fotografie - Vriezenveen
 

SIBCULO - Een opmerkelijke kroegentocht tussen vijf verschillende cafés. Waarbij muziekliefhebbers zich op zaterdag 24 februari naar Sibculo, Westerhaar, Geerdijk, Beerzerveld en Vroomshoop kunnen laten rijden om daar vervolgens te genieten van livebands naar keuze. Chauffeur van dienst die avond is een levende legende.

“Opzet is dat ieder café een band met een verschillende repertoire heeft. Zodat er voor elk wat wils is”, aldus Jeannette Veltink, een van de organisatoren.
Tijdens de eerste editie van deze kroegentocht, twee jaar geleden, bleek er meteen sprake van een succesformule. “Alle belangstellenden pasten zelfs niet eens in één bus. Vandaar dat er deze avond twee bussen rijden.”

De bussen rijden volgens haar de hele avond: “Tussen 20.00 en 01.00 uur. De deelnemende cafés verkopen polsbandjes à vijf euro en daarmee kunnen de muziekliefhebbers de gehele avond onbeperkt gebruik maken van het vervoer en hebben ze toegang tot de cafés.”

Sibculo
Bij Café Boszicht in Sibculo staat de classicrockband The Marshallls. Deze formatie speelt stevige klassiekers van onder meer Led Zeppelin, Queen, Golden Earring, Metallica en Van Halen. Uiteraard ook veel AC/DC, waarmee The Marshalls meermalen op de Zwarte Cross live in actie kwam.

Westerhaar
Bij café Roots in Westerhaar treedt B-Normal op. Een duo dat er telkens weer een onvergetelijke muzikale avond van weet te maken. B-Normal heeft een heel breed repertoire: van Lady Gaga tot Frans Duits en van Robbie Williams tot Queen.

Beerzerveld
Café Geert in Beerzerveld haalt de band The Shelby’s in huis. Op aanraden overigens van de Grolsch-vertegenwoordiger. Bierman Wilbert speelt namelijk drums in deze gelegenheidsband.  Het repertoire is een complete verrassing, maar volgens deze drummer zal de Grolsch-consumptie zeker stijgen naarmate de band op dreef komt.

Geerdijk
Bij Café de Brug in Geerdijk staat de band Schot deur 't Pleeraam. Deze formatie wisselt boerenrock van Jovink en Normaal af met piratenmuziek en eigen nummers. Deze feestband uit Heino heeft veel interactie met het publiek en er staat zelfs een bierdrinkwedstrijd op het repertoire.

Vroomshoop
Café Kremer in Vroomshoop houdt de spanning erin bij deze editie van de kroegentocht.
Eigenaar Dick Kremer wil zelfs geen tipje van de muzikale sluier oplichten en zegt het publiek te gaan verrassen met zijn keuze van de band.

De Neuze

De buschauffeur die avond is volgens Jeannette Veltink niemand minder dan Teun ‘De Neuze’ Stevens. “Hij werd bekend als buschauffeur uit de clip van het legendarische nummer ‘Busje komt zo’ van Duo Höllenboer. Zelf noemt hij zich overigens taxiheld, beroepsmatig Bob en entrepreneur.”

 

Archief
Terug naar vorige pagina