Shownieuws


Plaatsing  
 
23-03-2017  

Status Quotes Tribute in memory of Rick Parfitt

 

HENGELO – Voor de Almelose kroegbaas Toon Eppink van café De Stam was het vandaag een bijzondere dag in de foyer van RTV Oost in Hengelo. Met zijn partners in de band Status Quotes zijnde Rens Hardijzer op drums, Raymond Nijenhuis op gitaar en Harrie Kruisselbrink op basgitaar, werd een ode gebracht aan Rick Parfitt, het vorig jaar overleden bandlid van rockgroep Status Quo.
De tributeband States Quotes bestaat sinds 2014 en is uiterst succesvol in het zalencircuit en dat was ook de Engelse vriend van wijlen Rick Parfitt opgevallen. Hij nam twee gitaren van Parfitt mee waarop deze speelde op de wereldtours van Status Quote. Eppink en Nijenhuis mochten zich dus tijdens het concert uitleven op de oude gitaren van Parfitt. "it was amazing", zei de Engelsman en vriend van de overleden Parfitt na afloop en hij noemde Status Quotes de beste tributeband van Status Quo die hij ooit was tegen gekomen.
Nu zijn de vier Tukkers natuurlijk geen onbekenden, want zij speelden o.a. in bands als The Fortunate Sons, Cuban Heels, Stingray en Mike & the Mellotones. Bij wijze van spreken stroomt hen de ’12-bar-boogie’ door het bloed. Met zijn vieren vormen zij min of meer de "Frantic Four", voor velen DE Status Quo line-up. Qua repertoire blijft het dus ook beperkt tot nummers als zoals Down Down, Roll Over Lay Down, Hold you Back, Whatever You Want, Again & Again en What You're Propsing, maar zeker ook albumtracks waarbij de echte Quo-fan zijn vingers aflikt: Slow Train, Don't Think It Matters, Someones Learning, Umleitung, Fine Fine Fine, Can't Give You More, 4500 Times, What To Do en Ring Of a Change is zomaar een kleine greep uit de hoeveelheid klassiekers die op de setlijst staan.
Tijdens de tribute bij RTV Oost bleef het aantal concertgangers noodzakelijkerwijze beperkt tot 280 Status Quo fans. RTV Oost maakte er wel een registratie van die te zien en te beluisteren valt via facebook. Het ligt echter in de bedoeling om het concert te zijner tijd uit te zenden. Met dank aan de Engelse vriend van Parfitt die diens gitaar van de afscheidstournee in 1984 in handen drukte van Nijenhuis en de andere gitaar in bruikleen gaf aan de Almelose kroegbaas. Na afloop was het natuurlijk wel inleveren, maar wie kan er zeggen dat zij op een gitaar van Parfitt mochten spelen, alleen Raymond en Toon!
Kom op RTV Oost hang het aan de grote klok als deze geslaagde tribute wordt uitgezonden.
 

Archief
Terug naar vorige pagina