Shownieuws


Plaatsing  
 
03-03-2017  

Al 1.000 kaarten voor musical ‘Het Verzet Kraakt´


Het Verzet Kraakt
Foto: W. van Walderveen
 

ALMELO – Na de uiterst succesvolle stadsmusical ‘Van Katoen en Nu’ op het oude industriële complex Indië in Almelo, zijn de makers volop bezig met de musical ‘Het Verzet Kraakt’ waarin het verhaal wordt uitgebeeld van de grootste bankroof allertijden op 14 november 1944 op het filiaal van de Nederlandse Bank door verzetslieden uit de regio Almelo. De buit bedroeg een slordige 46 miljoen Nederlandse guldens maar de bezetter kreeg en de buit en de meeste ‘bankrovers’ na een paar dagen in handen.

Deze week deden 150 mensen uit het gehele land auditie voor de musical die in september a.s. zo’n twintig keer moet worden opgevoerd op het Indiëcomplex. De opzet van ‘Het Verzet Kraakt’ is groter dan de musical ‘Van Katoen en Nu’ en wordt ook landelijk gepromoot vanwege de impact van de verzetsdaad die met instemming van de regering in ballingschap te Londen, werd uitgevoerd.
Een kaartje is derhalve eveneens duurder. De entree bedraagt € 49,95 en er werden al voordat de officiële voorverkoop, die vandaag startte, zo’n 1.000 kaarten verkocht. Indien alle geplande optredens op het Indiëcomplex kunnen worden afgewerkt, betekent dat zo’n 35.000 toeschouwers. Zij genieten dan niet alleen van de musical maar krijgen vooraf ook een diner met bijbehorende drankjes. Het diner wordt bereid door de koks van het Theaterhotel. De kaarten zijn te bestellen via de website www.hetverzetkraakt.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina