Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-09-2011  

Waar knelt Wmo in Almelo?

 

ALMELO - De raadsfractie van de PvdA Almelo houdt maandagavond 26 september vanaf 20.00 uur een stadsgesprek over de toekomst van de Wmo in de Almelose bibliotheek. Een steeds grotere groep mensen gaat een beroep doen op de Wmo. Kunnen we dat betalen? Kunnen we ervoor zorgen dat we naar elkaar om kijken, of is dat een utopie, waar knelt de Wmo in Almelo? De fractie van de PvdA nodigt iedereen uit voor een blik in de toekomst van de Wmo.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moet ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit is een dynamisch beleidsterrein; de samenleving verandert en wordt steeds meer individualistisch. Knellende zuilen zijn verdwenen, maar hiermee verdween ook hulp die vroeger vanzelfsprekend was.
Mensen worden steeds ouder en blijven langer vitaal. De zestiger van nu is een totaal ander persoon dan de zestiger van dertig jaar geleden. Dit vraagt om andere vormen van ondersteuning.
En dan is er nog geld; hoewel de vraag groter is, stijgt het budget niet mee. Dit vraagt om creatieve oplossingen. Om op al deze veranderingen in te spelen, verandert de wetgeving rond de Wmo. Minder regelen door de overheid, meer terugbrengen naar de eigen kracht van de samenleving. Samen zorgen dat we allemaal goed kunnen leven. Mooie woorden, maar werkt dat ook? Daar willen we maandag 26 september over praten.

De bijeenkomst wordt gehouden in leescafé de Meridiaan in de bibliotheek aan het Baken in Almelo. Van 19.30 tot 20.00 uur is de ontvangst, om 20.00 uur start het programma. Te gast zijn onder andere Bert Otten, vicevoorzitter van het landelijk bestuur van de PvdA en deskundige op het gebied van de Wmo. Theatergroep De Nieuwe Koning zal ook een bijdrage leveren aan de bijeenkomst. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Archief
Terug naar vorige pagina