Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-04-2011  

VVD'er Jemy Pauwels stelt vragen over gokhal

 

ALMELO - VVD-raadslid Jemy Pauwels heeft vragen gesteld aan het college van B&W betreffende mogelijke vestiging van een 'gokhal' in Almelo. De jonge liberaal vindt zo'n amusementshal passend in het huidige stadsbeeld en een aanvulling op het doel een bruisende stad. Volgens Pauwels hebben enkele stadgenoten plannen voor een dergelijke uitspanning en wordt het tijd voor een integraal raadsvoorstel om tot zo'n lokaliteit van vermaak te komen.
Wel moeten er dan afspraken gemaakt worden met Almelose plannenmakers hoe en waar dergelijke gokpaleizen kunnen komen.
Pauwels doet daarbij aan protectionisme t.a.v. Almelose plannenmakers en de vraag is of dat past binnen de vrijheid van ondernemerschap die Nederland voorstaat en door de VVD altijd werd voorgestaan. Ook gaat de jonge liberaal voorbij aan het feit dat de gemeenteraad in het verleden altijd tegen een dergelijk voorstel heeft gestemd inclusief de VVD.
Nog maar enkele maanden geleden werd een dergelijke aanvraag officieel door het college van B&W afgewezen. Ook dat schijnt Pauwels niet te weten. Wat Pauwels kennelijk ook niet weet, is het feit dat er honderden aanvragen uit het verleden op de plank liggen en deze allemaal rechten hebben mocht het beleid t.a.v. gokhallen e.d. worden gewijzigd. In ieder geval mag een wijziging in het beleid niet zijn ingegeven door leegstand van winkel- of horecapanden. Pauwels zou zich ook moeten afvragen of een 'gokhal' past in een horeca-uitgaansgebied. Een rondgang rond het Amaliaplein zou hem de wijsheid opleveren dat de horecaondernemers daar zelfs vierkant tegen zijn. 


VVD vragen over amusementshal

Archief
Terug naar vorige pagina