Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-03-2011  

Publiciteit plan AH doorgestoken kaart?


< Fragment uit een brief van de gemeente.
Bron: AlmeloAnders.nl
 

ALMELO – Op AlmeloAnders.nl schrijft Tony Cassese dat het plan voor een AH op de hoek van de Violierstraat-Bornsestraat door de tegenstanders van Almelo Nouveau wordt aangegrepen om dit plan te torpederen terwijl AH daar volgens een uitgelekte gemeentelijke brief helemaal niet mag bouwen omdat op die plek een woonbestemming rust. Ook omwonenden zijn vierkant tegen de komst van AH op die plek. Investeerder Wissink sprak zich eveneens uit tegen de komst van AH uit en beweert dat met de komst van EMTÉ in zijn in aanbouw zijnde pand iets verderop aan de Bornsestraat, de markt voor supermarkten in Almelo ZuidOost vol zit. Wissink is eveneens tegen een supermarkt in Almelo Nouveau.

De coalitiepartij VVD gaf onlangs te kennen geen supermarkt te willen in Almelo Nouveau en de partners PvdA en CDA leken zich daarbij aan te sluiten. Geen supermarkt in Almelo Nouveau betekent volgens plannenmaker Prosyn dat het hele plan voor Almelo Nouveau op losse schroeven komt te staan. Daardoor komt ook het plan van TMZ voor de huisvesting van een verzorgingstehuis te vervallen, zo kondigde bestuursvoorzitter Peter Weda van TMZ daarop aan.
Saillant in deze gang van zaken is dat zich de weerstand vanuit middenstandskringen richtte op het hele plan Almelo Nouveau vanwege de leegzuigende werking voor het centrum en zich ook keerde tegen het beoogde hotel in het futuristische complex. Sommigen fluisteren daarbij de naam van de voorzitter van de VVD, die zich als voorzitter van het MKB en als woordvoerder namens het Theaterhotel tegen Almelo Nouveau uitsprak en daarbij ondersteuning kreeg van de winkeliersverenigingen SOBA en Woonboulevard. 
De VVD nam onlangs het voortouw om Almelo Nouveau te 'ontmantelen' door zich tegen een supermarkt in het te ontwikkelen complex uit te spreken. Boze tongen beweren dat die mening juist is gelanceerd om Almelo Nouveau geheel onmogelijk te maken.  
Wethouder Gerrit van Woudenbergh (VVD) gaf echter aan dat het plan ongewijzigd in de gemeenteraad aan de orde komt inclusief hotel en inclusief supermarkt en de gemeenteraad het laatste woord heeft.

Archief
Terug naar vorige pagina