Politiek nieuws


Plaatsing  
 
18-03-2011  

EMTÉ vestigt zich in pand Wissink

 

ALMELO – De supermarktketen EMTÉ komt naar Almelo en vestigt zich in het in aanbouw zijnde pand Wissink aan de Bornestraat. Die bevestiging heeft AlmeloNieuws.nl gekregen van de heer Wissink in wiens opdracht wordt gebouwd. Het betreft een grote supermarkt met 80 parkeerplaatsen op eigen terrein. EMTÉ vindt zijn oorsprong in Waalwijk, waar slager Michel Trommelen in 1948 begon en dat uitbouwde met een afdeling kruidenierswaren. EMTÉ is onderdeel van het groothandelsconcern Sligro en nam vorig jaar zomer de 22 Sanders Supermarkten in Oost Nederland over. Topman Slippens werd vorig jaar zelfs gekozen tot ondernemer van het jaar. De dichtsbijzijnde EMTÉ zit nu nog aan het Westeinde 20 in Vriezenveen.

Volgens de heer Wissink is daarmee Almelo ZuidOost vol wat supermarktcapaciteit betreft en is er geen plek meer voor een verhuizing van Albert Heijn naar de hoek Violierstraat-Bornsestraat en geen ruimte meer voor een supermarkt in Almelo Nouveau. De heer Wissink beweert dit n.a.v. een onderzoek van de gemeente Almelo waarin de economische ruimte voor een supermarkt in Almelo ZuidOost zou zijn bepaald.
Ex- wethouder Anthon Sjoers gaf in het verleden al eens aan dat wanneer in Almelo ZuidOost een nieuwe supermarkt moet komen, dat alleen kan met het sluiten en verplaatsen van o.a. Albert Heijn aan de Nieuwstraat en de Aldi aan de Bornerbroeksestraat.
Wissink claimt nu die ruimte met de komst van EMTÉ te hebben ingevuld.

Archief
Terug naar vorige pagina