Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-03-2011  

Afschieten Almelo Nouveau kost miljoenen


De schade kan oplopen tot 10 miljoen euro
 

ALMELO – Ruim een jaar lag het plan voor Almelo Nouveau op de plank nadat de gemeenteraad het plan feitelijk naar de prullenbak verwees. Dat wethouder Gerrit van Woudenbergh er opnieuw mee op de proppen komt wordt duidelijk nu de aangegane ‘verplichtingen’ door het vorige college van B&W zijn uitgelekt via AlmeloAnders.nl. Het opnieuw afwijzen van Almelo Nouveau kan de stad zelfs wel 10 miljoen euro gaan kosten.

Het plan is financieel gedekt en diverse onderzoeken wijzen uit dat het haalbaar is en ook de nodige werkgelegenheid met zich meebrengt. De voorbarige conclusie van de coalitiepartners VVD, CDA en VVD dat er geen supermarkt in Almelo Nouveau mag komen ten faveure van andere locaties kan grote financiële gevolgen hebben zo wordt duidelijk uit de stukken.

Onbegrijpelijk is echter dat de gemeente zich wederom juridisch klem heeft laten zetten en dit alleen kan worden afgekocht ten koste van veel geld en een verdere rem op de ontwikkeling van het Weggelergebied.
TMZ-directeur Peter Weda kondigde vorige week in het discussieprogramma Rumoer aan dat hij niet ging bouwen in het Weggelergebied als Almelo Nouveau met haar voorzieningen achterwege zou blijven. Hij was al acht jaar bezig met de gemeente om meerdere projecten van de grond te krijgen en werd er moedeloos van.

Het gaat allang niet meer om Almelo Nouveau maar om het feit dat de gemeente zich voortdurend laat ringeloren en in de hoek laat zetten. In dit geval is de bevolking voor Almelo Nouveau. De gemeente en de huidige coalitie zien negatieve gevolgen op andere projecten. Luidt de vraag waarom? Of is de gemeente elders ook al verplichtingen aangegaan met mogelijk grote gevolgen? In ieder geval tijd om alle zaken eens open op tafel te leggen in plaats van incident naar incident te schakelen. Op Fortezza moet ook al 12 miljoen euro worden ‘weggesluisd’ in de bouwkosten van een nieuw stadhuis. Dat daarmee een nieuw probleem ontstaat met het ‘Huis van Oud’ is van latere zorg.


Brief Prosyn aan gemeente inzake Almelo Nouveau (pdf)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina