Politiek nieuws


Plaatsing  
 
29-01-2011  

CDA´er Blom start campagne met gift voor Afrika

 

ALMELO – Jack Blom, Almelo’s CDA-kandidaat voor de statenverkiezing op 2 maart a.s. startte zijn persoonlijke verkiezingscampagne zaterdagmiddag in de bibliotheek te Almelo met de overhandiging van een gift aan de stichting Equator Medicare onder het motto; ‘Samen voor een krachtig mensgericht bestuur’.
Het bedrag van ruim € 2000,- werd bijeen gebracht door jongeren van wijkgemeente Emmaus/Schelfhorst, in het kader van de 24-uurs hongeractie Jongeren die Hongeren, die ook dit jaar weer een actie organiseren om geld op te halen voor schoon drinkwater en andere noodzakelijke voorzieningen waar stichting Equator Medicare zich voor inzet.
De cheque werd symbolisch in ontvangst genomen door oud- huisarts Dick Jungst die meerdere keren per jaar naar Afrika afreist om medische hulp te bieden via Equator Medicare.

Fotoreportage: Jan Bril

Aanvullend bericht redactie:
Niet zaterdag werd de cheque symbolisch overhandigd, maar al in april 2010 kreeg Dick Jungst de opbrengst van 2100 euro van de actie 'Jongeren die Hongeren' voor zijn werk voor de stichting Equator Medicare.
Zaterdag werd Jungst door Jack Blom nog eens in het zonnetje gezet middels een bos bloemen voor het goede werk dat hij in Afrika verricht. Eerder al kreeg Jungst 'De Roos van de Maand' van de PvdA-fractie in Almelo.
Wilt u meer weten over de activiteiten van oud- huisarts Dick Jungst, kijk dan op zijn blogspot. Op 5 februari vertrekt Jungst weer voor een periode van 6 weken naar Kenia om te werken voor Daktari Doctors.


Persbericht CDA

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina