Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-01-2011  

Presidiumvoorzitter kapittelt raadslid


Het tegeltje op:
http://www.vrijalmelo.nl/
 

t.a.v. voorzitter Presidium Almelo     

17 januari 2011

betreft: Vrijheid van meningsuiting.

Geachte voorzitter,

Afgelopen zaterdag kreeg ik van u telefonisch het verzoek nooit geen reacties meer te plaatsen op Tubantia, om zaken niet aan te wakkeren. In dit geval ging het om een reactie over de zogenaamde Aylintapes. In een reactie heb ik opgemerkt dat als er al geknipt en geplakt zou zijn, dit dan te horen zou zijn in de frequentie van het achtergrondgeluid.
Ik weet niet wat ik hiermee aanwakker, weet enkel dat mijn reactie u een uitweg bood, want als nu gewoon wordt vastgesteld dat de achtergrondfrequentie hetzelfde is, is er toch niet geknipt en geplakt ? Ik snap niet dat hier geen gebruik van is gemaakt.
Boos reageren op uitlatingen van Veenstra en dit soort verzoekjes om oppositiepartijen hun vrijheid van meningsuiting te ontnemen, wakkeren de zaak juist aan. Voor beide acties heb ik geen begrip.

Het onderzoek naar de Aylintapes, uitgevoerd door 1 persoon van de coalitie, en de conclusie hiervan, zal uiteraard door de kiezers weer worden gezien als een schijnvertoning. LKA vindt het een onderzoek waardoor de geloofwaardigheid van de gemeenteraad, dus ook de geloofwaardigheid van LKA, weer eens op het spel wordt gezet.
Uw verzoek geen reacties te plaatsen werd gebracht in het kader van de zogenaamde collegialiteit, maar ik zie de verschillende partijen in de raad nu eenmaal niet als collega's. Ik heb meegedaan met de verkiezingen omdat ik de politiek in Almelo al jaren verkeerd vind gaan. Met name partijen als CDA en PvdA en uit die richting komt nu het verzoek om geen reacties meer te plaatsen op Tubantia, juist door hen zal ik me nooit laten beinvloeden.

In de raad is het ook vaak hetzelfde liedje, de voorzitters, de Presidiumleden (Met name personen uit de ''oude kliek'', zoals dat in de volksmond wordt genoemd) snoeren telkens mensen (met name van de oppositie) de mond of laten ze niet uitpraten.
Ook maken ze de agenda's zo vol, dat er te weinig tijd is om belangrijke zaken te bespreken. Als kritische raadsleden dan ook nog eens het verzoek krijgen om te zwijgen in de media, wordt het laatste stukje democratie eruit geperst.

Als nieuwe oppositiepartij is het voor LKA van belang om in de media en eigen website standpunten en meningen te uiten. 1 ding weet ik zeker, de burgers van Almelo begrijpen en waarderen mijn woorden wel.
Uiteraard zal ik dit blijven doen binnen de grenzen van het redelijke.

Ik voer mijn politiek zoals ik wil en kan en ik veroordeel alle mondsnoeracties van de oude bestuurscultuur van CDA en PvdA.

Hoogachtend,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis
www.lkalmelo.nl 
 

Een aantal berichten en reacties op website TC Tubantia die als aanleiding van de kapitteling gezien kunnen worden.
Jan Veenstra biedt excuses aan
Presidium onderzoekt uitspraken wethouder over dwangsom Aylin
Burgemeester boos op Veenstra om verdachtmakingen
Raad aarzelt met nemen horecabesluit 

Website PVA
Website LKA

Archief
Terug naar vorige pagina