Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-01-2011  

Onderzoek procedure fietspad Vriezenveenseweg


Aktie van de Fietsersbond op zaterdag 6 februari 2010

Foto archief AN.nl - Jan Bril
 

ALMELO – De gemeente wil de fietssuggestiestrook aan de Vriezenveenseweg ter hoogte van Eugeria verlengen, dit op aandringen van de Fietsersbond. De plannenmakerij loop al enige jaren maar dat wordt vertraagd door het bezwaar van aanwonenden die daardoor parkeerplaatsen voor het huis verliezen. De gemeente zegt dat er om de hoek in de Ootmarsumsestraat 21 parkeerplaatsen zijn op zo’n 400 meter loopafstand.
De omwonenden pikten dat niet temeer daar wethouder Sjoers in zijn tijd al de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen toezegde. Ten tijde van een actie door de Fietsersbond in februari 2010 zegde Sjoers toe in het najaar parkeervakken te gaan aanleggen waardoor de auto’s van omwonenden en personeel van Eugeria niet meer op de weg geparkeerd hoeven te worden. Die maatregel kost € 15.000,00 zei Sjoers destijds en dat werd ook gepubliceerd in TC Tubantia. Actievoerder Floris van de Fietsersbond was toen al pessimistisch en reageerde als volgt; “Het klinkt misschien een beetje cynisch, maar er wordt vaker wat toegezegd, en dan gebeurt er toch niets. Dan moeten we er een jaar later weer om vragen.”
Die voorspelling sneed hout t.a.v. de beloofde parkeervakken, zo bleek donderdagmiddag tijdens een zitting van de gemeentelijke commissie van Onderzoek & Advies. Advocaat Briedé betoogde namens de omwonenden dat het alternatief om te parkeren in de Ootmarsumsestraat en/of Frielinkslaan geen alternatief is en niet beantwoord aan de toezeggingen van toenmalig wethouder Sjoers. Zij willen dat de parkeervakken worden aangelegd.
Van ambtelijke zijde werd het alternatief aanvaardbaar genoemd en werd gewezen op de schade voor de kapitale bomen wanneer deze teveel in het wortelstelsel worden aangetast om de parkeerhavens aan te leggen. “Dan legen ze het loodje”, was de opmerking van de verkeersdeskundige van de gemeente.
Briedé betoogde dat burgers toch op toezeggingen van de hoogst verantwoordelijke moeten kunnen vertrouwen en noemde de alternatieven niet acceptabel, temeer daar de Frielinkslaan en omgeving altijd bomvol staat. De loopafstand tot de parkeerhavens aan de Ootmarsumsestraat achte men onaanvaardbaar.
Als deze straks onverhoopt volstaan door bijvoorbeeld personeel van Eugeria, moet men bovendien kilomers omrijden.

Vergeten werd tijdens de inbreng, dat in de Ootmarsumsestraat alle platanen werden gekandabaleerd. Daardoor kan wat boven wordt weggesnoeid ook deels in het wortelstelsel worden weggehaald. Bovendien zijn in de Ootmarsumsestraat de parkeervakken op trottoirniveau gelegd waardoor het wortelstelsel nog beter in tact kon blijven. Dat kan ook aan de Vriezenveenseweg. Alleen dat kost meer dan de € 15.000,00 die Sjoers bijna een jaar geleden noemde.

Archief
Terug naar vorige pagina