Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-01-2011  

SP/CDA: Oproep tegen verschraling van de zorg

 

Voor een bevalling moet u in Hengelo zijn...
Niet omdat dan de zorg beter is maar omdat het goedkoper is voor het gefuseerde ziekenhuis. De financiën komen voor de gezondheid van moeder en kind. Een jaar geleden was het onzinnige besluit om de kraamafdeling naar Almelo te verhuizen, nu is het onzinnige idee onstaan om de kraamafdeling naar Hengelo te verhuizen... Kraamzorg is basiszorg, acute zorg, elke seconde telt, deze zorg hoort elk ziekenhuis te leveren.

De SP roept alle moeders, vaders en kinderen maar ook de verloskundigen op om in protest te komen! Wij zullen handtekeningen gaan verzamelen en tijdens de raadsvergadering vragen aan het college van B&W stellen. “Dit mogen we niet laten gebeuren! Landelijk moeten we al een tijdje aanzien hoe de zorg verschraalt. Binnenkort hebben we in Almelo een soort tweederangsziekenhuis. Het wordt tijd dat we de ZGT duidelijk maken dat wij gewoon goede zorg willen en dat alle fusieperikelen niet ten koste mogen gaan van de patiënten.” Aldus Javier Cornelissen, fractievoorzitter SP Almelo.

Vragen aan het College van B&W:

1. Is het waar dat de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) in de loop van dit jaar wil stoppen met bevallingen in het Almelose ziekenhuis zoals vermeld in het TCTubantia artikel?
2. Is het college het eens met de SP dat het onbestaanbaar is dat verloskunde /bevallingen als voorziening verdwijnt uit Almelo, terwijl nu juist wetenschappelijk het grote belang is aangetoond van bevallingen bij verloskunde in een ziekenhuis.
3. Is het college al eerder op de hoogte gesteld over dit besluit bij de ZGT?
4. Wat gaat het college ondernemen om te voorkomen dat dit plan werkelijkheid wordt?


CDA vragen: Over klinische kraamzorg ZGT

Archief
Terug naar vorige pagina