Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-01-2011  

Nieuwjaarsrecepties politieke partijen


Irene ten Seldam (r) moet nu de rest van de raadsperiode met Luc Schuur (l) en Herman Nijhuis (m) de coalitie vorm geven.
 

ALMELO – Zo in het begin van het jaar is het voor bestuurlijk Almelo een en al klepperen van receptie naar receptie. Het begint natuurlijk bij het inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert van de gemeente en mede gefinancierd door Urenco. Eerst dan zijn de politieke partijen aan de beurt.

Deze keer was de PvdA het eerst met een bijeenkomst in de paracommerciële instelling Hof 88 waar de consumpties en de zaalhuur iets goedkoper is en waar fractievoorzitter Luc Schuur in zijn oud & nieuw rede terug keek op een bewogen jaar met een recordverlies van vijf zetels.

De VVD had de achterban opgetrommeld voor een ‘drinkgelag’ in het Theaterhotel, want lange toespraken dat mocht niet van afdelingsvoorzitter Mr. W.P. van der Elst. Nieuwbakken VVD-senator en ex- burgemeester Menno Knip mocht nog wel vol trots vertellen dat het de Eerste Kamer was gelukt om de verhoging van de BTW op entreekaarten bij culturele voorstellingen met een half jaar uit te stellen en dat leverde natuurlijk wel een extra glas ‘prik’ op in het Theaterhotel. Provinciaal lijsttrekker Job Klaasen mocht nog even vertellen waarom een zege op 2 maart a.s. zo belangrijk is voor het liberale, pardon rechtse gedachtegoed. Trots was men ook op de collegiale benoeming tot politicus van het jaar van inmiddels wethouder Gerrit van Woudenbergh die een eclantante verkiezingswinst in maart 2010 op zijn conto kon schrijven. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bleef keurig boven de partijen staan door eerst naar de nieuwjaarsreceptie van de brandweer te gaan om vervolgens slechts eventjes binnen te wippen bij haar partijgenoten.

Het CDA kwam bijeen in de bovenzaal van Bier & Wijnlokaal ’t Hookhoes en daar was wel het belangrijkste nieuws dat fractievoorzitter Henk Slettenhaar de voorzittershamer overdroeg aan Irene ten Seldam die al sinds medio augustus die taak waarneemt wegens ziekte van Slettenhaar en derhalve haar partijgenoten toesprak. Fred ter Horst mag van Slettenhaar bovendien nog 16 weken zijn stoeltje blijven bezetten want een volledig afscheid van de gemeenteraad ziet Slettenhaar nog niet zitten.

D66 komt pas op 12 januari bij elkaar voor een nieuwjaarsborrel in Leescafé De Meridiaan. De eerste week van het jaar lukte niet omdat gisteren de start van de provinciale campagne plaatsvond in zaal Boode in Bathmen.
Medio volgende week hebben we dus een aardig overzicht wie de beste receptietijgers in de gemeenteraad zijn. De kleinere fracties lieten het massaal afweten met recepties door een te krappe portemonnee.

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina