Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-11-2010  

Armoede werkt niet

 

ALMELO – Met de slogan "Armoede werkt niet" voert de SP met een landelijke campagne actie tegen de plannen van het Kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking ( Wajong, WSW, WWB uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen. Zaterdag is in Almelo de lokale campagne van start gegaan. Aan de marktkraam van de SP op de Koornmarkt meldden zich vele mensen om hun handtekening te plaatsen tegen deze plannen. In de komende weken zal de SP Almelo actie voeren om te voorkomen dat mensen aan de kant worden gezet. Werknemers in de Sociale Werkvoorziening, Wajongers, uitkeringsgerechtigden en organisaties als Speciaal Voortgezet Onderwijs, organisaties voor dagbesteding etc. zullen worden opgeroepen om deel te nemen aan de grote manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch op zaterdag 27 november a.s. Mensen die mee willen kunnnen zich melden door een e-mail te sturen aan almelo@sp.nl 

Sinds de start van de campagne op 23 oktober zijn al enkele duizenden handtekeningen verzameld op de actiekaarten en via de website www.armoedewerktniet.nl. Daar zijn er vandaag meer dan 100 bijgekomen door mensen die aan onze kraam de handtekening hebben gezet.
De SP vindt dat de rekening van de crisis niet bij deze groep mensen mag worden gelegd. De SP is niet tegen het plan voor één regeling voor de WWB, WSW en Wajong, maar in de plannen die er nu liggen is er sprake van een pure bezuinigingsmaatregel van 2 miljard euro. Geen plan hoe mensen met een arbeidsbeperking dan aan het werk moeten komen. Wel verlaging van de bijstandsuitkering. Wel herkeuring van alle jonggehandicapten. Alleen nog toegang tot de SW voor mensen met een indicatie beschut werken. Wel verlaging van de uitkering naar 70% voor jongeren die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. De Wajong blijft alleen bestaan voor jongeren die volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn.
De SP denkt dat door deze kabinetsplannen veel mensen met een arbeidsbeperking die graag willen werken, gedwongen thuis komen te zitten. Hierdoor zullen de kosten van uitkeringen alleen maar toenemen.
De SP vindt dat de uitkeringen niet verlaagd mogen worden; dat mensen met een arbeidsbeperking niet onder het minimumloon gaan verdienen en dat goede opleiding en begeleiding noodzakelijk blijven om duurzaam werken in een reguliere arbeidsomgeving mogelijk te maken.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina