Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-10-2010  

Raadslid Kamphuis krijgt schikkingsvoorstel

 

ALMELO – Raadslid Gerwin Kamphuis kreeg dinsdag van de officier van justitie een schikkingsvoorstel van 400 euro wegens het beledigen van toenmalig wethouder Anthon Sjoers.
Kamphuis reageerde op de website van TC Tubantia naar aanleiding van de gijzelingszaak in juni 2008 in het Almelose stadhuis en schreef dat gijzelnemer Ahmed O. bij zijn gijzelingsactie 'Sjoers gewoon op zijn dikke bakkes had kunnen meppen. Ik hoop dat ik dat kan laten, al heb ik daar heel veel zin in'.
Kamphuis deed dat een dag voor zijn vertrek als ingehuurde civiel technisch ingenieur bij de gemeente Almelo. Zijn ervaringen in dienst van de gemeente waren ook de aanleiding om te kandideren voor een raadszetel.
Kamphuis wil niet op de schikking ingaan en zich liever voor de rechtbank verantwoorden. Ook stuurt hij vooraf nog een brief naar het Openbaar Ministerie.
De echtgenote van gijzelnemer Ahmed O. mocht van de gemeente geen restaurant exploiteren in het voormalige V&D pand omdat de gemeente dit pand in 2017 wilde afbreken voor de stadsvernieuwing. Nu twee jaar na de gijzeling is alles anders en zit er wel een eethuis van een andere exploitant in het voormalige V&D pand. 

Hallo Almelo Nieuws,

Leuk artikel op jullie site, dank hiervoor. Echter 1 opmerking, er staat dat ik door ervaringen in dienst van de gemeente Almelo de politiek ben ingegaan. Dat is niet helemaal correct, want het werk en de collegas op de afdeling had ik geen problemen mee.
Het is altijd het college van B&W geweest, wat mijn motivaties waren om de politiek in te gaan, vandaar ook mijn kritiek op Sjoers, waarvoor ik tzt moet voorkomen.

Met vriendelijke groet,

Gerwin Kamphuis


Lijst Kamphuis Almelo
www.lkalmelo.nl

Archief
Terug naar vorige pagina